Scherp geprijsd
25 jaar ervaring
Garantie op stucwerk

Stukadoor prijzen

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Op deze pagina leggen wij uit wat de stukadoor prijzen zijn. Wilt u stucwerk aan wanden of plafonds laten uitvoeren door een echt vakbekwame stukadoor? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Prijzen van stukadoorswerk lopen enorm uiteen afhankelijk van de huidige ondergronden en de gewenste eindafwerking. Er wordt door ons vaak per m2 gerekend maar ook kan het zijn dat er op basis van urengeld gewerkt wordt. Bij gebruik van het uurtarief van een stukadoor moet er rekening gehouden worden met 40,- tot 45,- euro per uur exclusief materiaal en Btw.

Bij kleine klussen wordt er vaak een vast bedrag gerekend ongeacht de vierkante meters. Vaak wordt er dan een start tarief van 300,- euro aangehouden waar het materiaal nog bijkomt. Ook noemen wij dit werk daggeld. Dit komt omdat de stukadoor op locatie moet komen, op dient te starten, het werk dient uit te voeren, zijn gereedschap schoon moet maken en alles weer netjes achter te laten. Al met al is de dag dan zo voorbij. Bij grotere werken wordt er toch vaak vast gehouden aan vast afgesproken meterprijzen en wordt er op voorhand ingemeten voor een vaste prijs voor uitvoering. Stukadoor prijzen zijn dus echt afhankelijk van de klus.

Wat kost een stukadoor?

De gemiddelde kosten van een stukadoor liggen tussen de 10 en 20 euro per m2. Dit is inclusief arbeid en materiaal. De meest normale stucwerken kunnen in deze range van prijs worden uitgevoerd. Bij nieuwbouw woningen is een dunne laag vaak voldoende om de wanden of plafonds goed glad te krijgen en is er voor 10 euro/m2 veel mogelijk voor de wanden. De plafonds zijn altijd duurder om te stuccen omdat het meer arbeidsintensief is en er ook een dikkere laag op aangebracht dient te worden. Bij bestaande bouw zien wij vaak verschillende ondergronden waar op locatie de benodigde laagdikte onderzocht dient te worden zodat de juiste m2 prijs bepaald kan worden.

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Gemiddelde m2 prijzen voor stucwerk

Hieronder een overzicht van de meest voorkomen stucafwerkingen en de bijbehorende gemiddelde m2 prijzen:

Als u niet weet hoe u de m2 kunt berekenen kijk dan op onze pagina vierkante meters berekenen.

Behang klaar stucwerk tot 1 cm10,-  tot 14,- euro/m2
Dunpleisterwerk saus klaar tot 3 mm10,- tot 15,- euro/m2
Raapwerk saus klaar  tot 3 cm16,- tot 25,- euro/m2
Plafond stuccen saus klaar16,- tot 25,- euro/m2
Gipsplaten stuccen16,- tot 18,- euro/m2
Giplaten naden vullen en schroefgaten dichten10,- tot 12,- euro/m2
Sierpleister (korrelafwerking)16,- tot 22,- euro/m2
Spackspuitwerk (korrel spuitwerk)8,- tot 12,- euro/m2
Schuurwerk (vlammen met korrel)18,- tot 22,- euro/m2
Buiten gevel stucwerk zonder isolatie60,- tot 80,- euro/m2
Buitengevel stucwerk met isolatie80,- tot 100,- euro/m2
Buitengevel stucwerk met eindafwerking spachtelputz75,- tot 95,- euro/m2
Decoratief stucwerk: Pandomo, Oikos, betonlook40,- tot 80,- euro/m2
Betoncire100,- tot 160,- euro/m2

BTW tarieven stukadoor prijzen

Ons stukadoors- en schildersbedrijf werkt met drie verschillende Btw-tarieven, namelijk 9% Btw, 21% Btw en BTW verlegd. Is uw woning ouder dan 2 jaar dan vallen stukadoors werkzaamheden, voorbereidingen en materialen onder het lage Btw tarief van 9%. Dit betekent dat de uiteindelijke kosten over de eindfactuur berekend wordt met 9%. De uitzondering op deze regel is wel dat de woning of pand voor meer dan 50% als particuliere woning gebruikt dient te worden.

Om te controleren of uw woning of pand onder het lage Btw-tarief valt kunt u de Basisregistraties Adressen en Gebouwen raadplegen op de website van het Kadaster. Woningen welke jonger zijn dan 2 jaar zoals nieuwbouw en renovatie nieuwbouw vallen onder het 21% Btw tarief. Als wij voor een aannemer of ander bedrijf werken kan de factuur Btw verlegd zijn. De hoofdaannemer is dan opdrachtgever die andere bedrijven inschakelt en is dan verplicht de Btw af te dragen aan de Belastingdienst.

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

prijzen stukadoor glad stucen

Veelgestelde vragen over stukadoor prijzen

Wat kost stucen per m2 in 2023?

De gemiddelde prijs per m2 voor stucwerk van wanden en plafonds ligt tussen de € 10,- en € 25,- euro. Let wel op dat de kosten per afwerking enorm kunnen verschillen. Ook is het stucen van plafonds, duurder dan het stucen van wanden.

Wat kost een stukadoor?

De kosten van een stukadoor zijn enorm variabel. Zijn er grote oppervlaktes te stucen of is het klein
en tijdrovend stucwerk? De laagdikte is ook een grote factor voor de kosten. Hoe dikker het stucwerk hoe
hoger de prijs per m2. Verder heeft keuze voor de gewenst afwerking invloed op de prijs. De vierkante meter prijzen (prijs per m2) beginnen vanaf € 10,- en kunnen oplopen naar meer dan € 100,- per m2 voor decoratief werk of buitenwerk.

Stukadoor gezocht? Wij hebben de professionals in huis.

Ben u op zoek naar een stukadoor dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij doen alle stucadoor en schilderwerkzaamheden binnen- en buitenshuis

Stukadoorsbedrijf stucadoorsbedrijf schilder stucwerk sauswerk stukadoor stucadoor pleisteren stucen

Telefoonnummer

020 – 782 5000

E-mailadres

Adres

Nieuw Zeelandweg 5 B17
1045 AL Amsterdam