Scherp geprijsd
25 jaar ervaring
Garantie op stucwerk

Glad stucwerk en pleisterwerk: voordelen en prijzen

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Glad stucwerk, ook wel glad pleisterwerk genoemd, is de huidige trend in Nederland en de meest gekozen vorm van stucwerk. Gladde muren en plafonds geven uw woning of bedrijfspand een moderne en ruimtelijke uitstraling. Glad pleisterwerk reflecteert namelijk meer licht dan stucwerk met een structuur. Wilt u ook glad stucwerk en strakke muren? Dan is glad stucwerk wellicht de juiste keuze.

Glad stucwerk is onze specialiteit

Bent u op zoek naar glad stucwerk voor een voordelige prijs per vierkante meter? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Het glad stucen van muren en plafonds is namelijk een van onze specialiteiten. Wij hebben een jarenlange professionele ervaring met glad stucen. Pleisterwerk is net als raapwerk een goede manier om de wanden en plafonds glad te stucen. Bij het glad stucen van wanden en plafonds maken we vaak gebruik van stucprofielen om een goede basis te vormen voor het aanbrengen van het stucwerk.

Glad gepleisterde wanden of plafonds geven een moderne strakke uitstraling en zijn de ideale ondergrond voor latex spuiten of een gerolde afwerklaag. Het schilderen of spuiten noemen wij een woonklare afwerking. Latex spuiten of het handmatig schilderen kunt u desgewenst ook door ons laten uitvoeren. Wij werken met verf van Sigma of Sikkens die van dusdanige goede kwaliteit is dat u uw wanden en plafonds gemakkelijk schoon kunt houden.

Dunpleister of traditioneel glad stucwerk, wat is het verschil?

In nieuwbouwwoningen wordt vaak het materiaal dunpleister gebruikt. Nieuwbouw woningen worden vanuit de bouw vaak behang klaar oplevert waarbij grote gaten en oneffenheden in de ondergronden deels voorgestuct zijn. De laagdikte van dunpleisterwerk is vaak 1 tot 3mm en kan een stucadoor met de hand of machinaal aanbrengen voor glad stucwerk met een sausklare afwerking. Daarom is een dikke stuclaag niet nodig.

Bij bestaande bouw is er vaak een dikkere stuclaag nodig. Dit noemen wij raapwerk. Raapwerk wordt traditioneel met gips gestuct en kan aangebracht worden met een spuitmachine of met de hand. Het gebruik van een machine is afhankelijk van de grootte van de klus.  De laagdikte van raapwerk varieert vaak tussen de 6 mm en 5 cm. De meterprijzen van glad pleisterwerk variëren dan ook tussen de 10 en 25 euro per m2. De prijzen zijn afhankelijk van de huidige ondergrond. Hoe dikker de stuclaag hoe hoger de m2 prijs. Om een prijs te ontvangen kunt u een offerte aanvragen.

Prijzen glad stucwerk per m2

De vierkante meter prijs voor glad pleisterwerk is afhankelijk van de ondergrond en gewenste afwerking. Hieronder vindt u de vanaf-prijzen per vierkante meter:

Behangklaar glad stucen€ 10,- per m2
Gipsplaat wanden glad stucen€ 16,- per m2
Gipsplaten plafonds glad stucen€ 18,- per m2
Schoon metselwerk glad stucen (tot 2 cm laagdikte)€ 20,- per m2
Oud stucwerk glad stucen (tot 1 cm laagdikte)€ 17,- per m2
Vanaf-prijzen glad stucwerk

*De prijzen zijn ex. Btw 9% voor bestaande bouw en 21% Btw voor de nieuwbouw te stukadoren.

Heeft u hulp of tips nodig om het aantal vierkante meters van uw wanden of plafonds te berekenen? Kijk dan op deze pagina: vierkante meters berekenen.

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

De voor- en nadelen van glad stucwerk

Glad pleisterwerk heeft naast een strakke en moderne uitstraling een hoop voordelen en ook wat nadelen ten opzichte van gestucte structuur afwerkingen.

De voordelen van glad stucwerk:

 • Een mooie ruimtelijke en luxe uitstraling die tijdloos is.
 • Glad stucwerk is gemakkelijk bij te werken bij beschadigingen.
 • Goed over te schilderen met bijvoorbeeld latex.
 • Prima te behangen aangezien de ondergrond glad is.
 • Minder vuil en stof in huis.
 • Woningwaarde vermeerdering.

De nadelen van glad stucwerk:

 • Beschadigingen op gladde afwerking vallen sneller op.
 • Glad stucwerk heeft een wat langere droogtijd.

Stucen in badkamers en toiletten

Het glad stucen in sanitaire ruimtes zoals badkamers of toiletten komt tegenwoordig vaker voor dan gedacht. Over het algemeen worden deze ruimtes vaak getegeld, maar het stucen van de wanden en plafonds is ook goed mogelijk. Stucen geeft uw badkamer of toilet namelijk een luxe en ruimtelijke uitstraling.

Als u echter kiest voor tegels, kunnen wij de ondergrond tegelklaar stucen (haaks en waterpas). Een professionele stukadoor maakt in sanitaire (vochtige) ruimtes vaak gebruik van speciale materialen zoals kalk/cementgebonden producten die hiervoor geschikt zijn.

Na het glad stucen van de wanden en of plafonds, kunnen deze worden betegeld of verder afgewerkt worden met een coating of een decoratieve afwerking, zoals betoncire. Door de coating zijn de wanden waterdicht en bestand tegen bijvoorbeeld een douchestraal.

Als er geen douchewater op de gestucte wanden terecht komt, is een schrobvaste latex klasse 1 voldoende. Voor advies kunt u contact met ons opnemen.

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Een stukadoor inschakelen of zelf stucen?

Het zelf proberen van het stucen van wanden of plafonds is vaak geen goed idee. Stukadoren is een vak apart en daarnaast is de benodigde materiaalkennis nodig voor een kwalitatief goed eindresultaat. Ervaring is daarnaast een pre in het vak. Wanneer u een professionele stukadoor inschakelt van Deni Stukadoor, bent u verzekerd van:

 • Glad stucwerk op basis van uw verdere eindwensen:
  • “Sausklaar” stucwerk om te laten schilderen of zelf te gaan schilderen;
  • Behangklaar stucwerk voor het aanbrengen van behang als eindafwerking.
 • Kwalitatief stucwerk zonder fouten. De juiste stuc-techniek, vakkennis en materiaalgebruik zijn belangrijk om tot een perfect en glad eindresultaat te komen zonder “foutjes”.

Het zelf stucen van wanden of plafonds kan veel tijd in beslag nemen. Het resultaat is vaak teleurstellend en kwalitatief onvoldoende. In verreweg de meeste gevallen bent u beter af wanneer u een professioneel bedrijf met verstand van zaken inschakelt. Als professionele stukadoors ronden wij de werkzaamheden snel en vakkundig af.

Deni Stukadoor heeft vakmannen in dienst met tot 20 jaar ervaring in het vak. Wij werken met aantrekkelijke tarieven. Bent u benieuwd naar de kosten van glad stucwerk? Bereken dan in enkele minuten vrijblijvend uw prijs op onze stukadoor offerte pagina.

Wat is het verschil tussen behangklaar en sausklaar stucwerk?

Het verschil tussen behangklaar en sausklaar stucwerk zit in de mate van vlakheid en oneffenheden. Behangklaar stucwerk kunt u direct behangen, maar is niet direct schilderbaar zonder een extra dunne pleisterlaag. Sausklaar stucwerk is een veel egalere afwerking en is geschikt om naderhand te sausen of met latex over te spuiten.

Kunnen scheuren worden gerepareerd in glad stucwerk?

Ja, glad stucwerk kan ten alle tijden worden hersteld zonder de hele wanden of plafonds opnieuw te stucen. Na de reparatie van de scheuren is het vaak wel nodig de wand of het plafond opnieuw te schilderen.

Kan glad stucwerk worden aangebracht op elke ondergrond?

Nee, een stukadoor kan glad stucwerk alleen aanbrengen op zogenoemde pleisterdragers, zoals bijvoorbeeld beton, metselwerk, steen of gipsplaten. Hout, metaal en behang zijn geen pleisterdragers en zijn niet geschikt om te stucen.

Is dunpleister geschikt voor bestaande woningen?

Nee, dunpleister is alleen geschikt voor nieuwbouwwoningen met behangklaar opgeleverde wanden en plafonds. Bij bestaande woningen zijn de ondergronden vaak grover waardoor een dikkere stuclaag benodigd is.