Glad stucwerk

Glad stucwerk is huidige trend in Nederland en dat zijn gladde muren en plafonds. Wilt u ook glad stucwerk en strakke muren? Dan is glad stucwerk ook wel glad pleisterwerk genoemd wat u zoekt. Glad stucwerk is dan ook een van onze specialiteiten en wordt daarnaast het vaakst toegepast. Pleisterwerk is net als raapwerk een goede manier om de wanden en plafond glad te stuccen. Bij het glad stuccen van wanden en plafonds wordt er vaak gebruikt van stucprofielen om een goede basis te vormen voor het aanbrengen van het stucwerk.

Glad gepleisterde wanden of plafonds geven een moderne strakke uitstraling welke naderhand voorzien kan worden van een latex gespoten of gerolde afwerklaag voor wat wij noemen een woonklare afwerking. Latex spuiten of het handmatig schilderen valt ook onder onze werkzaamheden. Wij werken met producten van Sigma of Sikkens welke duurder zijn maar ook van betere kwaliteit waardoor uw wanden en plafonds goed schoon te maken zijn.

Dunpleister of traditioneel glad stucwerk

Er wordt vaak om te stuccen in de nieuwbouw het materiaal dunpleister gebruikt. Nieuwbouw woningen worden vanuit de bouw vaak behang klaar oplevert waarbij grote gaten en oneffenheden in de ondergronden deels voor gestuct zijn. De laagdikte van dunpleisterwerk is vaak 1 tot 3mm en kan met de hand of machinaal worden aangebracht voor glad stucwerk met een sausklare afwerking. Daarom is een dikke stuclaag niet nodig.

Bij bestaande bouw dient er vaak dikker gestuct te worden wat wij raapwerk noemen. Raapwerk wordt traditioneel met gips gestuct en kan aangebracht worden met een spuitmachine of met de hand. Het gebruik van een machine is afhankelijk van de grootte van de klus.  De laagdikte van raapwerk varieert vaak tussen de 6 mm en 5 cm. De meterprijzen van glad pleisterwerk variëren dan ook tussen de 10 en 25 euro per m2. De prijzen worden bepaald op basis van de huidige ondergrond. Hoe dikker de stuclaag hoe hoger de m2 prijs. Om een prijs te ontvangen kunt u een offerte aanvragen.

Hier een kort overzicht van de m2 prijzen glad stucwerk per ondergrond:

De prijzen zijn vanaf.

 • Behang klaar glad stuccen 10 euro/m2.
 • Gipsplaat wanden glad stuccen 16 euro/m2.
 • Gipsplaten plafonds 18 euro/m2.
 • Schoon metselwerk 20 euro/m2 tot 2 cm laagdikte.
 • Oud stucwerk 17 euro/m2 tot 1 cm laagdikte.

*De prijzen zijn ex. Btw 9% voor bestaande bouw en 21% Btw voor de nieuwbouw te stukadoren.

Om de m2 van wanden en plafonds te berekenen hebben wij een pagina geschreven, klik hier om uw eigen m2 te berekenen.

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

De voordelen en nadelen van glad stucwerk

Glad pleisterwerk heeft naast een strakke en moderne uitstraling een hoop voordelen en ook wat nadelen ten opzichte van gestucte structuur afwerkingen.

De voordelen:

 • Mooie ruimtelijke en luxe uitstraling welke tijdloos is.
 • Makkelijk bij te werken bij beschadigingen.
 • Goed over te schilderen.
 • Prima te behangen aangezien de ondergrond glad is.
 • Minder vuil en stof in huis.
 • Woningwaarde vermeerdering.

De nadelen van glad stucwerk:

 • Beschadigingen vallen sneller op.
 • Een wat langere droogtijd.

Stuccen in badkamers en toiletten

Het glad stuccen in sanitaire ruimtes zoals badkamers of toiletten gebeurd tegenwoordig vaker dan gedacht. Over het algemeen worden deze ruimtes vaak getegeld maar ook stucwerk is mogelijk. Daarnaast geeft dit een luxe en ruimtelijke uitsraling. Indien er getegeld gaat worden zal de ondergrond tegel klaar gestuct worden(haaks en waterpas). De stukadoor maakt vaak gebruik van speciale materialen zoals klak/cementgebonden producten welke hiervoor geschikt zijn.

Na het glad stuccen van de wanden en of plafonds kunnen deze worden getegeld of verder afgewerkt te worden met een coating of een decoratieve afwerking zoals betoncire zodat er tegenaan gedouched kan worden en de wanden hierna waterdicht zijn. Wordt er niet tegen de gestucte wanden aan gedouched dan is een schrobvaste latex klasse 1 voldoende. Voor advies kunt u contact met ons opnemen.

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Waarom een vakman inschakelen of zelf stuccen?

Het zelf proberen van het glad stuccen van wanden of plafonds is vaak geen goed idee. Stukadoren is een vak apart en daarnaast is er de benodigde materiaalkennis nodig voor een kwalitatief goed eindresultaat. Ervaring is daarnaast een pre in het vak. Als u een professionele stukadoor inschakelt van Deni Stukadoor dan bent u verzekerd van:

 • Glad stucwerk op basis van uw verdere eindwensen, stucwerk om te laten of zelf te gaan schilderen. Behang klaar stucwerk voor het aanbrengen van behang als eindafwerking.
 • Wilt u zeker zijn dat er kwalitatief stucwerk zonder fouten wordt geleverd? Dan is de juiste stuc techniek en vak kennis en materiaalgebruik een belangrijk gegeven. Dit om voor te zorgen voor een perfect glad eindresultaat.
 • Het zelf stuccen van wanden of plafonds kan veel tijd in beslag nemen met vaak een teleurstellend en onvoldoende resultaat. Schakel hierom ons bedrijf in wat professioneel werkt en verstand van zaken heeft. Bij het inschakelen van een professionele stukadoor worden de werkzaamheden snel en vakkundig afgerond.

Deni Stukadoor heeft vakmannen werken met tot 20 jaar ervaring in het vak. Wij werken met aantrekkelijke tarieven. Bent u benieuwd naar de kosten van glad stucwerk? Vraag dan een offerte bij ons aan.

Wat is het verschil tussen behangklaar en sausklaar stucwerk?

Het verschil tussen behangklaar en sausklaar stucwerk zit hem in de vlakheid en oneffenheden. Behangklaar stucwerk is niet direct schilderbaar en zal nog een dunne pleisterlaag nodig hebben. Sausklaar stucwerk is een veel egalere afwerking welke naderhand gesausd of met latex gespoten kan worden.

Kunnen scheuren worden gerepareerd in glad stucwerk?

Ja, glad stucwerk kan ten alle tijden worden hersteld zonder de hele wanden of plafonds opnieuw te stuccen. Na de reparatie van de scheuren is het vaak wel nodig de wand of plafond opnieuw te schilderen.

Kan glad stucwerk worden aangebracht op elke ondergrond?

Nee, glad stucwerk kan alleen aangebracht worden op pleisterdragers. Hout, metaal en behang zijn bijvoorbeeld niet te stuccen.

Kan dunpleister worden gebruikt in bestaande woningen?

Nee, dunpleister is alleen geschikt voor nieuwbouwwoningen welke behangklaar worden opgeleverd. Bij bestaande woningen zijn de ondergronden vaak grover waardoor een dikkere stuclaag benodigd is.