Scherp geprijsd
25 jaar ervaring
Garantie op stucwerk

Beton ciré: toepassingen, voordelen en kosten

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Het opfrissen van uw huis met stucwerk is altijd een slimme keuze, en beton ciré biedt een bijzondere charme aan elk interieur. Op deze pagina ontdekt u alles over deze betonlook afwerking, variërend van de voordelen en kleuropties tot toepassingsmogelijkheden in specifieke ruimtes zoals de badkamer en keuken. Daarnaast gaan we in op de kosten van beton ciré en bieden we overwegingen voor zelf stucen versus het inhuren van een professionele stukadoor.

Beton cire

Wat is beton ciré?

Beton ciré is een decoratieve afwerking die zijn oorsprong vindt in de wereld van architectuur en design. Het is een vorm van betonstuc, een composietmateriaal op basis van cement, harsen, pigmenten en andere additieven. Het resultaat is een gladde, naadloze en waterdichte afwerking.

Toepassingen van Beton ciré

Beton ciré kan op diverse manieren worden toegepast, wat bijdraagt aan zijn veelzijdigheid. De meest voorkomende toepassingen zijn onder andere:

  1. Vloeren: Beton ciré vloeren bieden een eigentijdse uitstraling en zijn duurzaam, waardoor ze ideaal zijn voor zowel woningen als commerciële ruimtes.
  2. Wanden: Met beton ciré op de muren creëert u een moderne, strakke look. Het kan zowel binnen als buiten worden toegepast.
  3. Meubels: Van tafelbladen tot aanrechtbladen, voegt een industriële esthetiek toe aan verschillende meubelstukken.
  4. Badkamers: Waterdicht en gemakkelijk schoon te maken, een populaire keuze voor badkameroppervlakken zoals douchewanden en wastafels.

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

De vele voordelen van beton ciré

Klanten die kiezen voor glad stukwerk, kiezen steeds vaker voor beton ciré. Waarschijnlijk omdat het zo’n mooie en stoere uitstraling aan een woning geeft. Maar dit stucwerk heeft nog tal van andere voordelen.

Een waterdichte afwerking 

Een van de grote voordelen is het dat het waterdicht is. Dat is ook een van de meeste redenen waarom  de mensen voor betoncire kiezen voor hun badkamer of keuken. Voor deze vochtige ruimtes is een waterbestendige afwerking namelijk noodzakelijk.

Strak en naadloos

Dit materiaal is naadloos en heeft daarom een strakke uitstraling zonder voegen. Hierdoor wordt het vaak toegepast in moderne of industriële interieurs. Bovendien zijn muren uit betoncire heel wat makkelijker schoon te maken en hygiënischer, want schimmels maken nauwelijks kans.

Duurzaamheid en Onderhoudsgemak

Een van de belangrijkste voordelen van beton ciré is de duurzaamheid. Doordat het gemaakt wordt uit cement en kalk is het erg sterk. Het materiaal is bestand tegen slijtage en behoudt zijn esthetische kwaliteiten langdurig. Bovendien vereist deze afwerking weinig onderhoud, wat het aantrekkelijk maakt voor mensen met een drukke levensstijl. Daarnaast wordt het vaak afgewerkt met een speciale coating die het materiaal vocht- en krasbestendig maakt.

Esthetische veelzijdigheid

Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor het gemakkelijk kan worden aangepast aan diverse interieurstijlen. Of u nu een minimalistische uitstraling zoekt of een meer industriële look, betoncire kan aan uw ontwerpeisen voldoen.

Beton ciré kleuren: een persoonlijk tintje

Beton ciré is niet alleen functioneel, maar biedt ook esthetische veelzijdigheid door de beschikbaarheid van verschillende kleuren. Hoewel grijstinten vaak worden gekozen voor de kenmerkende betonlook, zijn er ook opvallendere opties beschikbaar. De toevoeging van kleurpigmenten resulteert in unieke kleurnuances, waardoor beton ciré zich aanpast aan elke interieurstijl.

1. Grijstinten voor een Authentieke Betonlook

De traditionele betonlook wordt bereikt met grijstinten, waardoor een tijdloos en industrieel karakter ontstaat.

2. Opvallende Kleuren voor een Statement

Voor degenen die durven, biedt betoncire de mogelijkheid om te kiezen voor opvallende kleuren. Hoewel het niet hetzelfde effect geeft als schilderen, creëert het unieke donkere en lichte tinten op muren, waardoor een dynamisch kleurenspel ontstaat.

Toepassingsmogelijkheden

Beton ciré is niet beperkt tot specifieke ruimtes; het kan overal worden toegepast waar een naadloze, waterdichte afwerking gewenst is. Laten we enkele populaire toepassingen verkennen:

1. Badkamer stucen: een mix van stijl en functionaliteit

Beton ciré is bij uitstek geschikt voor badkamers, waar vochtbestendigheid en hygiëne essentieel zijn. Zowel muren als vloeren kunnen worden behandeld, wat resulteert in een unieke en luxe uitstraling zonder gedoe met tegelvoegen.

Beton ciré voor de badkamer is een van de populairste toepassingen. Dit betonlook stucwerk is dan ook ideaal voor de badkamer, want het is vochtbestendig en erg hygiënisch doordat de afwerking naadloos is. Hierdoor heeft u niet langer last van vuil en verkleuring in de voegen van uw tegelwerk.

Doordat u beton ciré over uw oude tegels kunt laten stucen nadat deze zijn glad getrokken door onze stukadoors, kunt u besparen de kosten van het weghakken van de oude badkamertegels.

U kunt zowel uw muren als uw vloer van de badkamer laten stucen. Zo zorgt u voor een stoerdere uitstraling. Bovendien zal uw badkamer dan nog eenvoudiger kunnen schoon te houden zijn, een niet te onderschatten voordeel.

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

2. Keukens, Vloeren en Aanrechtbladen: Functioneel en Stijlvol

Ook in de keukens wordt betoncire vaak gebruikt. Net zoals de badkamer, is de keuken een erg vochtige ruimte. Het is dus erg belangrijk dat uw de muren en de vloer goed laat afwerken met vochtbestendig materiaal. Beton ciré is hiervoor ideaal! In de keuken kunt u zowel uw muren maar ook vloer evenals uw aanrechtblad met betonlook laten bewerken. Deze laatste optie is ideaal als u het aanrechtblad op een voordelige manier, een nieuwe uitstraling wilt geven.         

3. Vloeren en Trappen: Robuust en Onderhoudsvriendelijk

Het product kan toegepast worden op alle vloeren mits de ondergrond geschikt is. Meestal wordt het gebruikt in de badkamer of keuken, maar u kunt het gerust ook toepassen in een andere ruimte. Door te kiezen voor vloeren zult u heel wat schoonmaakwerk uitsparen.

Wilt u ook graag uw trappen een nieuwe uitstraling geven? Trappen kunnen ook worden voorzien van een beton ciré laag, waardoor ze een nieuwe uitstraling krijgen zonder de kosten van volledige vernieuwing.

4. Meubels: Een Unieke Make-over

Een minder bekende toepassing is beton ciré voor uw meubels. Het is mogelijk om uw meubels te laten pleisteren met een laagje betonlook. Dit geeft ze een robuuste uitstraling! Als u dol bent op unieke meubelstukken welke een make over nodig hebben, dan is dit een leuke oplossing. U krijgt op die manier bijzondere meubels zonder teveel geld te moeten uitgeven, want de kosten van beton ciré aanbrengen op meubels vallen heel erg mee!

Beton ciré prijzen: wat kost het?

Vindt u beton ciré echt prachtig en wilt u het graag laten toepassen? Dan zult u waarschijnlijk benieuwd zijn naar de kosten van ervan. Het is belangrijk om te weten dat de kosten van beton ciré sterk kunnen verschillen. De gemiddelde prijs ligt rond de 100 euro/m2 exclusief BTW. Bekijk onze pagina stukadoor prijzen voor een uitgebreidere uitleg.

Het is belangrijk om te weten dat zelf stucen een optie is, maar het vereist expertise en nauwkeurigheid. Overweeg daarom de hulp van een professionele stukadoor om teleurstellingen en herstelkosten te voorkomen.

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

1. Zelf stucen versus de hulp van een professionele stukadoor

Zelf stucen kan een overweging zijn als u handig bent, maar het is geen klus voor beginners. Beton ciré aanbrengen vereist precisie en vakmanschap, en een fout kan leiden tot teleurstellende resultaten. Overweeg daarom de expertise van een professionele stukadoor, zoals Deni Stukadoor, om zeker te zijn van een bevredigend eindresultaat.

Het belangrijk om hier op voorhand voldoende over na te denken. Stucen is precisiewerk en bij het minste dat u verkeerd doet, kan het resultaat serieus teleurstellen. Het kan dan zijn dat u het volledig opnieuw moet laten doen. De materiaalkosten van betonciré zijn hoog. Dit is zonde als u hier twee keer in zou moeten investeren.

2. Deni Stukadoor: betrouwbare vakmannen voor uw project

Bij Deni Stukadoor vindt u betrouwbare vakmannen met een bewezen staat van dienst en een hoge klanttevredenheid. Kies voor Deni Stukadoor en verzeker uzelf van de beste vakmannen, wat niet alleen kwaliteit garandeert, maar ook kostenbesparend is.

Conclusie

Beton ciré biedt niet alleen een esthetisch aantrekkelijke betonlook, maar ook functionele voordelen zoals waterdichtheid, duurzaamheid en eenvoudig onderhoud. Met verschillende kleuropties en toepassingsmogelijkheden is het een veelzijdige keuze voor diverse ruimtes in huis. Voordat u aan de slag gaat, overweeg de kosten en het belang van een professionele aanpak. Maak van uw huis een stijlvolle en duurzame oase met dit betonlook stucwerk!

Is tegelwerk duurder dan beton ciré?

Nee, beton ciré komt nagenoeg op dezelfde prijs uit als tegelwerk. Wanneer u een vakman voor tegelwerk inschakelt is dit net zo duur als het laten aanbrengen van beton ciré inclusief de onderlaag.

Hoe lang gaat beton ciré mee?

Beton ciré blijft langer dan 15 jaar mooi. Let wel op dat deze afwerking het nodige onderhoud nodig heeft en goed schoongemaakt dient te worden.

Is beton ciré geschikt voor buiten?

Ja, beton ciré kan zowel binnen als buitenshuis worden gebruikt. Het is een robuust en weersbestendig product.

Hoe dik is een beton ciré stuclaag?

Beton ciré is een product wat in meerdere lagen wordt aangebracht, eerst 2 lagen stucen en dan 2 tot 3 lagen coating. Deze lagen zijn erg dun waardoor een juiste onderlaag van groot belang is.