Scherp geprijsd
25 jaar ervaring
Garantie op stucwerk

M2 berekenen

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Er kan soms wel een verwarring bestaan tussen de m2 en vierkante meter. Het is zo dat er eigenlijk geen verschil is tussen m2 en vierkante meter. Een m2 is niks meer dan een afkorting van vierkante meter. Het is de berekening van de oppervlakte van wanden en plafonds. M2 berekenen is dan ook eigenlijk niet zo moeilijk. De meeste opdrachten worden dan ook aangenomen onder een m2 prijs.

stukadoor vierkante meter m2 berekenen schilder latex spuiten

Het m2 berekenen van de plafonds & wanden

Voor een stukadoor is het heel belangrijk om te weten wat het totaal aantal vierkante meter is, want vaak werkt een stukadoor onder een m2 prijs. Daarnaast worden de materialen ingekocht op de basis van het aantal vierkante meter. Het inmeten kan misschien soms wel heel moeilijk klinken voor sommige. Maar het is juist heel makkelijk met een simpele uitleg.

Als eerst kunt u de lengte/breedte meten van de wanden en/of van de plafonds van het te stuccen oppervlak. Vervolgens vermenigvuldigd u de uitkomst met de hoogte en zo heeft u het totaal aan m2 berekend.

Bijvoorbeeld:

Stel dat de hoogte van de muur 2,5 meter is en de lengte van de muur 6 meter is. Dan gaat u deze met elkaar vermenigvuldigen.

2,5 meter hoog x 6 meter lengte = 15 m2.

Het is dus eigenlijk heel simpel!

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Van meerdere kamers tegelijk de m2 berekenen?

Heeft u meerdere kamers of ruimten die u gelijktijdig wilt laten stuccen? Het is dan verstandig om per kamer het aantal vierkante meter te berekenen. Als laatst alle vierkante meters bij elkaar op te tellen.

Tip! Als de wanden allemaal dezelfde hoogte hebben, kunt u de wanden in een keer doormeten en vervolgens vermenigvuldig deze met de hoogte.

stukadoor m2 berekenen Amsterdam Haarlem Hoofddorp Heemstede

Hoe berekend u een driehoek?

Het berekenen van een driehoek kan heel handig zijn met de ingewikkelde muren die gezet zijn binnen een woning. Een driehoek berekenen kan wel lastiger overkomen dan een  vierkant berekenen, maar het is eigenlijk precies hetzelfde.

U gaat als eerst dus lengte/breedte x hoogte opmeten. Vervolgens wat als antwoord uitgekomen is, gaat u delen door 2. Nu heeft u de totale vierkante meters van een driehoek. Dit geldt voor hoeken van +/- 45 graden.

Voorbeeld:

U dient natuurlijk als eerst meten. De lengte/breedte is 5 meter en de hoogte is 2,5 meter.

5 meter x 2,5 meter = 12,5m2 dit ga je dan delen door 2.

12,5m2 : 2 = 6,25m2 en afgerond is het dus 6,3m2.

Tip! Als de uitgekomen vierkante meter meer cijfers heeft achter de komma dan wordt dit afgerond. Als het cijfer 4 en lager is blijft het cijfer zelfde en als het cijfer 5 en hoger is gaat u het cijfer afronden naar boven. 

Als u de m2 zelf heeft kunnen berekenen kunt u een offerte aanvragen bij ons. Komt u er niet uit neem dan contact met ons op en wij zullen u helpen met het berekenen van uw m2 van de plattegronden van uw woning.

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Hoe makkelijk de m2 van wanden berekenen?

Meet de lengte van de wanden welke van vloer tot plafond lopen en vermenigvuldig deze met de hoogte van de wanden. Daarna kunt u de vlakken onder en boven de ramen en deuren meten door deze vlakken lengte keer breedte te vermenigvuldigen.

Hoe bereken ik de m2 van een schuine wand in het trappenhuis.

Het advies is hier te starten met meten van boven naar beneden precies in het midden van de muur. Deze maat dient vermenigvuldigd te worden met de breedte van de wand.

stukadoor Amstelveen Amsterdam Leiden Den Haag