Scherp geprijsd
25 jaar ervaring
Garantie op stucwerk

Badkamer stucen

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Het is steeds meer de trend om stucwerk in badkamers of andere sanitaire ruimtes te laten aanbrengen met een verbluffend resultaat. De wensen kunnen zijn deels tegelwerk en deels stucwerk maar ook een combinatie hiervan of alleen stucwerk is mogelijk, waar zelfs tegenaan gedouched kan worden. Ook kunnen vloeren worden afgewerkt in beton stuc.

Stucen in de badkamer werkt net even iets anders dan het stucen van een muur in bijvoorbeeld een leefruimte. Vooral het materiaal waarmee gestuct wordt, dient waterafstotend te zijn en tegen vocht te kunnen. Zo ontstaat er een duurzame afwerking die zelfs met reguliere schoonmaakmiddelen schoongemaakt kan worden.

Badkamer wanden stucen na sloop

Na het slopen van uw oude badkamer is het tijd om de badkamer weer op te gaan bouwen. Nadat de loodgieter het leidingwerk en de afvoeren heeft gemaakt is het tijd voor eindafwerking van tegels of stucwerk. De ondergronden van de gesloopte badkamer zijn vaak ruw en dienen eerst glad gestuct te worden voor een gladde ondergrond om tegels of stucwerk aan te brengen.

Wij gebruiken voor het egaliseren en glad stucen van de onderlaag waterafstotende producten zoals Gyproc Unique Wr of een kalk/ cementgebonden mortel van Ardex. Deze onderlaag dient tegen vocht te kunnen mocht er in de toekomst een lekkage ontstaan. Daarnaast is het ook voor verdere bewerking met bijvoorbeeld betoncire nodig dat de ondergrond hard is zodat de toplagen van betoncire niet snel zullen indeuken. Voor advies en inspiratie voor uw badkamer kunt u bij Deni stukadoor terecht.

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Tegels of stucen in de badkamer?

De eindafwerking in badkamers bestaat vaak uit tegelwerk. Tegels zijn robuust maar hebben ook zo zijn nadelen. De voegen tussen de tegels zullen na verloop van tijd vies worden waardoor er schimmel kan ontstaan en de voegen verkleuring krijgen wat uiteindelijk niet meer verwijderen is. Het voordeel bij stucwerk is dat wij praten over een harde afwerking welke voegloos is. Kies daarom voor deze afwerking. Zo kan er worden gekozen voor een vrij egale afwerking wit of op de gewenste kleur of een betonstuc met een unieke structuren, kleurnuances en stijlvolle uitstraling.

Decoratief stucwerk voor de badkamer

Als we het hebben over decoratief stucwerk in de badkamer dan is het meest gekozen soort betoncire. Een product waar tegenaan gedouched kan worden en een zeer luxe uitstraling heeft. Te combineren met tegelwerk en verschillende kleuren zijn mogelijk.  

Het is mogelijk om met decoratief stucwerk in de badkamer te zorgen voor een naadloos resultaat waarbij er geen kit hoeft te worden aangebracht in de inwendige hoeken.

Wij werken met de volgende soorten decoratief stucwerk voor in de badkamer. Let wel op dat ondergronden vaak eerst glad gestuct dienen te worden met een cementgebonden ondergrond. Deze is hard en zal niet gaan rotten bij eventuele ontstane lekkage in wanden of plafonds.

Daarna, als de wanden, plafonds of vloeren helemaal egaal zijn kan de gewenste eindafwerking door onze stukadoors worden aangebracht. Bovendien is een goed begin natuurlijk belangrijk voor de kwaliteit. Kortom, laat Deni stukadoor uw badkamer stucen voor een prachtig resultaat.

Er zijn veel verschillende soorten stucwerk voor de badkamer. Hierdoor is er dan ook genoeg keuze aan structuur, werkjes of kleuren in de producten. Wij hebben twee soorten materialen waar wij mee werken, namelijk:

Basebeton

Basebeton is een kant en klare “betonlook” welke geschikt is voor wanden, vloeren en keukens. Dit product is makkelijk te verwerken en is in 64 kleuren verkrijgbaar. De eindafwerking is waterdicht, waar goed tegenaan gedouched kan worden.

Beton Ciré Pro

Betoncire pro harde is en slijtvaste cementpleister. Bovendien is de stuclaag dan ook waterdicht. Het materiaal wordt op kleur gebracht met vloeibare pigmenten. Hierdoor zijn er 76 kleuren waaruit gekozen kan worden. 

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Prijzen stucen badkamer

De prijzen voor het stucen van uw badkamer of toilet lopen erg uiteen, dit is afhankelijk van de gewenste producten en of er een voorbehandeling van de ondergrond dient plaats te vinden om een goede basis te hebben voor de eindafwerking. Daarom variëren de prijzen van 60 euro/m2 tot wel boven de 100,- euro/m2. Het is mogelijk de wanden, vloeren of zelfs de plafonds af te werken met een betonstuc. Voor een vrijblijvende offerte kunt u een offerte aanvragen.

Is het mogelijk om over tegels heen te stucen?

Ja het is mogelijk over tegels heen te stucen. Het is vaker goedkoper over de tegels heen te stucen dan opnieuw te tegelen. Verder is stucwerk voegloos waardoor voegen verleden tijd is.

Welke soorten stucwerk zijn er geschikt voor in de badkamer of toilet?

Het is van belang dat het stuc materiaal waterbestendig is zodat het stucwerk niet gaat verzepen (rotten). Vaak wordt er een cementgebonden mortel of een groene gips gebruikt als onderlaag. Voor de eindlaag kan een betonstuc of een 2 componenten coating gebruikt worden, zodat de eindafwerking waterdicht is.

Wat zijn de kosten van het stucen van een badkamer?

Een onderlaag om de bestaande ondergrond glad te trekken kost tussen de 25 -45 euro/m2. Hierna is het wel noodzakelijk de wanden en vloeren verder af te werken met een coating of betoncire voor de waterdichtheid. De prijzen van de eindlaag variëren tussen de 60- 150 euro/m2, afhankelijk van de gewenste afwerking.

Kunnen vloeren in de badkamer of het toilet worden gestuct?

Ja, betoncire of een 2 component coating kan worden aangebracht op de vloeren. Let hierbij wel op dat de vloeren op voorhand geëgaliseerd moeten zijn voor een vlakke ondergrond.