06-11357504 info@denistukadoor.nl

Badkamer stuccen

 

Het is steeds meer de trend om stucwerk in badkamers of andere sanitaire ruimtes te laten aanbrengen met een verbluffend resultaat. De wensen kunnen zijn deels tegelwerk en deels stucwerk maar ook een combinatie hiervan of alleen stucwerk is mogelijk waar zelfs tegenaan gedouched kan worden. Ook kunnen vloeren worden afgewerkt in beton stuc. Stuccen in de badkamer werkt net even iets anders dan het stuccen van een muur in bijvoorbeeld een leefruimte. Vooral het materiaal waarmee gestuct wordt dient waterafstotend te zijn en tegen vocht te kunnen. Zo ontstaat er een duurzame afwerking welke zelfs regulieren schoonmaakmiddelen schoongemaakt kan worden.

stucen badkamer Haarlem

Badkamer wanden stuccen na sloop

 Na het slopen van uw oude badkamer is het tijd om de badkamer weer op te gaan bouwen. Nadat de loodgieter het leidingwerk en de afvoeren heeft gemaakt is het tijd voor eindafwerking van tegels of stucwerk. De ondergronden van de gesloopte badkamer zijn vaak ruw en dienen eerst gestuct te worden voor een gladde ondergrond om tegels of stucwerk aan te brengen.

Wij gebruiken voor het egaliseren en glad stucen van de onderlaag waterafstondende producten zoals Gyproc Unique Wr of een kalk/ cementgebonden mortel van Ardex. Deze onderlaag dient tegen vocht te kunnen mocht er in de toekomst een lekkage ontstaan. Daarnaast is het ook voor verdere bewerking met bijvoorbeeld betoncire nodig dat de ondergrond hard is zodat de toplagen van betoncire niet snel zullen indeuken. Voor advies en inspiratie voor uw badkamer kunt u bij Deni stukadoor terecht.

Tegels of stuccen in de badkamer?

De eindafwerking in badkamers bestaat vaak uit tegelwerk. Tegels zijn robuust maar hebben ook zo zijn nadelen. De voegen tussen de tegels zullen na verloop van tijd vies worden waardoor er schimmel kan ontstaan en de voegen verkleuring krijgen wat uiteindelijk niet meer verwijderen is. Het voordeel bij stucwerk is dat wij praten over een harde afwerking welke voegloos is. Kies daarom voor deze afwerking. Zo kan er worden gekozen voor een vrij egale afwerking wit of op de gewenste kleur of een betonstuc met een unieke structuren, kleurnuances en stijlvolle uitstraling.

badkamer stucen Amersfoort

Het decoratieve stucwerk voor de badkamer

Als we het hebben over decoratief stucwerk in de badkamer dan is het meest gekozen soort betoncire. Een product waar tegenaan gedouched kan worden en een zeer luxe uitstraling heeft. Te combineren met tegelwerk en verschillende kleuren zijn mogelijk.  

Het is mogelijk om met decoratief stucwerk in de badkamer te zorgen voor een naadloos resultaat waarbij er geen kit hoeft te worden aangebracht in de inwendige hoeken.

Wij werken met de volgende soorten decoratief stucwerk voor in de badkamer. let wel op dat ondergronden vaak eerst glad gestuct dienen te worden met een cementgebonden ondergrond, deze is hard en zal niet gaan rotten bij eventuele ontstane lekkage in wanden of plafonds. Daarna, als de wanden, plafonds of vloeren helemaal egaal zijn kan er de gewenste eindafwerking door onze stukadoors worden aangebracht. Bovendien is een goed begin natuurlijk belangrijk voor de kwaliteit, kortom laat Deni stukadoor uw badkamer stuccen.

betoncire stucen badkamer toilet

Er zijn veel verschillende soorten stucwerk te krijgen voor de badkamer. Hierdoor is er dan ook genoeg keuze aan structuur, werkje of kleuren in de producten. Wij hebben 2 soorten materialen waar wij mee werken:

Basebeton

Basebeton is een kant en klare betonlook welke geschikt is voor wanden, vloeren en keukens. Dit product is makkelijk te verwerken en is in 64 kleuren verkrijgbaar. De eindafwerking is waterdicht waar goed tegenaan gedouched kan worden.

Beton Ciré Pro

Betoncire pro harde en slijtvaste cementpleister. Bovendien is de stuclaag dan ook waterdicht. Het materiaal wordt op kleur gebracht met vloeibare pigmenten. Hierdoor zijn 76 kleuren waaruit gekozen kan worden. 

Prijzen stuccen badkamer:

De prijzen voor het stuccen van uw badkamer of toilet lopen erg uiteen, dit is afhankelijk van de gewenste producten en of er een voorbehandeling van de ondergrond dient plaats te vinden om een goede basis te hebben voor de eindafwerking. Daarom variëren de prijzen van 60 euro/m2 tot wel boven de 100,- euro/m2. Het is mogelijk de wanden, vloeren of zelfs de plafonds af te werken met een betonstuc. Voor een vrijblijvende offerte kunt u een offerte aanvragen.

 

stuccen badkamer Den-Haag
badkamer stuccen gyproc Muiden
stucwerk badkamer renovatie Bloemendaal
Deni stukadoor

Telefoon

06-11357504

E-mail

info@denistukadoor.nl

Adres

Nieuw Zeelandweg 5 B17
1045 AL Amsterdam