Scherp geprijsd
25 jaar ervaring
Garantie op stucwerk

Latex Spuiten

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Latex spuiten is een snelle oplossing voor het aanbrengen van latex muurverf. Het schilderen met de hand kost veel tijd en daardoor ook een hoger kostenplaatje dan latex spuiten. Latex spuiten wordt gedaan doormiddel van een speciale hoge druk pomp welke de latex uit de emmer opzuigt en deze onder hoge druk verspuit met een pistool. Er zijn veel verschillende pompen te gebruiken voor het aanbrengen van spuitwerk. Latex spuiten wordt voor zowel de zakelijk en particulieren markt gebruikt.

Onze pompen kunnen allerlei soorten en kwaliteiten latex verspuiten. De prijzen zijn dan ook afhankelijk van de grootte van de klus maar ook van de kleurkeuzes. Helder wit spuiten van latex is de goedkoopste optie met een lage kwaliteitsklasse.

Er zijn 3 klasse latex verkrijgbaar waarbij klasse 3 de meest slecht schoon te maken en klasse 1 de beste kwaliteit is welke ook wel afwasbaar of schrobvast genoemd wordt. Voor meer info over de te maken keuze kwaliteit latex kunt u het beste contact met ons opnemen. Onze professionals hebben meer dan 25 jaar ervaring en verrichten spuitwerk in woonhuizen, kantoren, vastgoed en bedrijfspanden.

Latex spuiten nieuwbouw Amersfoort Amsterdam Haarlem

Wat is spuiten van latex en wat zijn de voorbereidingen?

Latex spuiten is een manier om snel en netjes latex verf zonder strepen of banen aan te brengen op muren en plafonds. Daarom wordt er ook vaak gekozen voor spuitwerk in plaats van sauzen. Er zijn verschillende vormen spuitwerk met verschillende materialen welke dienen voor verschillende doelen.

De populairste gebruikte vorm van spuitwerk is latex spuiten. Latex spuitwerk wordt gebruikt om een nieuwe latex verflaag aan te brengen. Hiervoor wordt voornamelijk de airless spuittechniek gebruikt.

Voordat er met latex gespoten kan worden is het noodzakelijk deuren/ kozijnen, stopcontacten en de trap af te plakken. Dit dient zeer secuur te gebeuren voor het mooiste resultaat. Het afplakken van een woning kost veel tijd maar daarentegen gaat het latex spuiten zelf erg snel. Een goede voorbereiding is dus van belang.

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Latex spuiten voordeliger dan sauzen?

Latex spuitwerk is een manier van schilderen die laatste jaren veel vooruit is gegaan. Het is zo dat het een snelle mogelijkheid geeft voor een nieuwe kleur of opfrisbeurt. Het is ook heel voordelig voor de grote oppervlaktes. Naast dat is het ook een gepaste manier om streeploos verf aan te brengen op muren en plafonds. Dit gebeurd doormiddel van een airless latex spuit.

Verder kan het op vele ondergronden worden gebruikt als glad stucwerk, gipsplaten, behang of zelfs op bakstenen. Verder komt latex muurverf spuiten heel veel voor in nieuwbouwwoningen. Grote oppervlakten kunnen snel en mooi worden afgewerkt. In de nieuwbouw kunnen wij voor u eerst het stucwerk uitvoeren en daarna latex spuiten voor een complete afwerking van uw wanden en plafonds.

De conclusie is dat latex spuiten dus sneller, goedkoper en al met al een mooiere afwerking dan normaal met de hand schilderen.

Latex spuiten bedrijfspand Amsterdam, Den haag, Bloemendaal Haarlem

Airless spuiten op wanden en plafonds

Voor het spuiten van latex op muren en plafonds wordt er een speciale techniek gebruikt. Deze techniek is het airless spuiten van latex muurverf. Wat is en doet airless spuiten precies? Een airless verfspuit is net wat anders dan normale verfspuit.

Als u het vertaalt werkt de machine dus zonder lucht en dat houdt in dat de verf vernevelt wordt zonder het gebruik van lucht of compressor. De latex wordt zonder lucht onder hoge druk gebracht en wordt door een dunne opening gespoten wat ook wel een tip genoemd wordt. Onder hoge druk (150-250 bar) wordt de muurverf aangebracht op muren en plafonds. De spray is te vergelijken met een hoge druk spuit die water onder druk zonder lucht verspoten wordt. Deze spuit techniek zorgt voor een zeer strakke afwerking.

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Voordelen van het airless latex spuitwerk

Het airless latex spuiten is een veelgebruikte techniek. Er zij enkele voordelen van airless spuiten:

  • Voordeliger bij grote oppervlaktes.
  • Geen strepen of banen in het werk.
  • Sneller dan schilderen (sauzen) met de hand.
  • Een strakke en gladde afwerking.
  • Wanden en plafonds kunnen aan 1 stuk worden doorgespoten voor 1 geheel.

Vraag een offerte aan voor de prijzen van latex spuiten.

Haarlem latex spuiten wanden Amsterdam Amersfoort Leiden

Spuitwerk in alle kleuren

Met spuitwerk kunt u vele kanten op. Als u een mooie woning, kantoor of vastgoed wenst dan is het een goede optie de wanden en/ of plafond te laten voorzien van een geheel nieuwe uitstraling. Daarbij zijn kleuren de smaakmaker. Bijna alle kleuren zijn te mengen zodat u de gewenste kleuren op uw wanden en plafonds krijgt. Wij staan altijd klaar voor u om een kleuradvies te geven en te kijken naar de passende afwerking.

Bij de keuze van een pallet aan verschillende kleuren wordt er soms besloten dat het beter is om de hoeveelheid kleuren met de hand te rollen. Dit omdat latex aanbrengen met de hand besneden kan worden en bij het spuiten van kleuren de omliggende wanden of plafonds eerst droog moeten zijn om te kunnen afplakken. Daarnaast betekend dit dat er meer dagen teruggekomen dient te worden wat dan niet meer rendabel is.

Wij hebben de beschikking over een ruim kleurenassortiment. In ons assortiment zitten meer dan 40.000 kleuren en die zijn bij ons altijd snel leverbaar. Hierdoor kunnen wij snel, gemakkelijk en flexibel werken. Kleuren van de meest voorkomende merken kunnen wij laten mengen voor u zoals kleuren van: Flexa, Histor, Sikkens, Sigma, Wyzonol, Farrow & Ball, Little Greene, Ral of Ncs.

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Prijzen van latex spuiten

De kosten van spuitwerk van latex worden vaak berekend per vierkante meter. Andere factoren die van invloed zijn op de prijs is de gekozen basiskleur, gewenste losse kleuren, type verf en grootte van het project. Wij leveren uitsluitend maatwerk.

Hieronder een tabel voor de gemiddelde meterprijzen:

*De prijzen zijn incl. afplakken, kitten, voorstrijken en 2 lagen latex.

Latex spuitwerk Wit, Ral 9016, Ral 9010 of Ral 9001 klasse 3Gemiddeld 8,- tot 10,- euro/m2
Latex spuitwerk Wit, Ral 9016, Ral 9010 of Ral 9001 klasse 2Gemiddeld 10,- tot 12,- euro/m2
Latex spuiten Wit, Ral 9016, Ral 9010 of Ral 9001 klasse 1Gemiddeld 12,- tot 14,- euro/m2
Meerprijs Latex spuiten losse wanden op kleurGemiddeld 14,- tot 18,- euro/m2
Latex spuitwerk bedrijfshallen en pandenGemiddeld 6,-  tot 8,- euro/m2
Collectief inkopen nieuwbouw met meerdere woningenVraag naar de prijzen!

Wat is latex precies?

Latex is vloeibaar rubber welke bestaat uit bindmiddelen en vulmiddelen. Hoe meer bindmiddelen in de latex aanwezig, hoe hoger de kwaliteit van de latex.

Hoe snel is latex spuiten?

Latex spuiten kan vrij snel worden gedaan, het spuiten van de latex zelf duurt voor een hele woning een aantal uur.
Op voorhand dienen wel ramen, deuren, langs de trap en eventueel meubels te worden afgeplakt, dit neemt erg veel tijd in beslag. Ook het nalopen van het stucwerk heeft zo zijn tijd nodig voor het mooiste resultaat!

latex spuitwerk wanden en plafonds Amsterdam Haarlem Velserbroek Bloemendaal Heemstede
latex spuiten wanden Amsterdam Hoofddorp Hillegom Lisse
latex spuiten kleur toilet Amsterdam HEeemstede Bloemendaal Vogelenzang Aerdenhout

Stukadoorsbedrijf stucadoorsbedrijf schilder stucwerk sauswerk stukadoor stucadoor pleisteren stucen

Telefoonnummer

020 – 782 5000

E-mailadres

Adres

Nieuw Zeelandweg 5 B17
1045 AL Amsterdam