Scherp geprijsd
25 jaar ervaring
Garantie op stucwerk

Scheuren in stucwerk

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Heeft u oud of nieuw stucwerk op uw plafond wanden in uw nieuwbouwwoning of oude kluswoning en last van los zittende stukken stucwerk of scheuren? Dit kan verschillende oorzaken hebben.

Zo kunnen dit barsten zijn of zettingsscheuren. Maar het meest voorkomend zijn krimpscheuren. Wat ook van groot belang is, is of de scheuren horizontaal of verticaal lopen. Zo kan er bepaald worden of dit scheuren zijn door de zetting van de woning of dit kleine krimpscheurtjes zijn.

glad stucwerk stukadoor Amsterdam scheuren Haarlem Amersfoort

Zettingsscheuren en krimpscheuren

Als de constructie van een woonhuis beweegt of nog niet de tijd heeft gehad om uit te werken dan kunt u last krijgen van zetting scheuren in uw muren of plafond. Dit gebeurt echter veel bij het uit- aanbouwen van een woning. Het verschil tussen zettingsscheuren en krimpscheuren is echter heel belangrijk.

Zetting scheuren hebben te maken met de constructie van het gebouw welke langzaam de grond in moet zakken. Het is vaak het geval bij het stuccen van nieuwbouw woningen. Krimpscheuren daar in tegen kunnen ontstaan door teveel vocht wat uiteindelijk verdampt uit een woonhuis.

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Zijn scheuren in stucwerk te voorkomen?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen is het antwoord Nee. Als een renovatie woning of nieuwbouwhuis laat stucen enerzijds door droging of uitzetting gaat werken zal het stucwerk scheurtjes vertonen. Zeker als de bouwconstructie nog niet is gezet op zijn fundering is de kans groot dat u last krijgt van scheuren zowel in uw muren als plafonds.

Onze stukadoors zijn zich hier van bewust en zullen er alles aan doen om scheurvorming zoveel als mogelijk te voorkomen. Echter kan wapenings gaas, kit of zelfs renovlies behang soms niet tegen de zetting van een gebouw op. Vandaar dat wij toch vaak het advies geven nieuwbouw te stuccen en na 2-3 jaar de zettings scheuren tegen een kleine vergoeding te laten repareren door ons. Wel onder de voorwaarde dat u kiest voor glad stucwerk. Deze afwerking is ten alle tijden goed te herstellen. Met structuurafwerkingen kunt u het beste 5 jaar wachten voor dit aan te brengen.

In veel gevallen is scheurvorming aardig te reduceren. Wij hebben gerust zeggen dat dit tot wel 90% kan! Vaak bij het dunpleister aanbrengen in een nieuwbouwwoning zullen onze stukadoors op de kritieke delen van de woning wapeningsgaas aanbrengen en de inwendige hoeken insnijden en afkitten met acrylaatkit.

Plafond badkamer stuccen glad Amsterdam scheuren Haarlem

Scheuren in stucwerk repareren

Door gebruik van speciale materialen beperken wij de kans op scheuren in uw muren of op uw plafonds tot wel 90%. Mocht u toch last krijgen van een scheur in uw muur of plafond zijn deze uiteraard wel goed te herstellen.

Bij het repareren van scheuren in stucwerk is dit voor een stukadoor een vrij simpele klus. Wij geven de klanten altijd advies voor de beste stucwerk. Het herstellen van scheuren in glad stucwerk is een stuk makkelijker dan het herstellen van scheuren in bijvoorbeeld spachtelputz.

Elke wandafwerking met structuur maakt de reparatie een stuk lastiger.

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Scheuren repareren in 3 stappen

1.Verwijderen loszittende stukken stucwerk

Loszittende delen van het gebarsten stucwerk te verwijderen en goed in te snijden zorgen wij ervoor dat de scheur goed open komt te staan zodat deze weer opnieuw gevuld kan worden zodat deze uiteindelijk niet meer zichtbaar is.

2. Gebruik van een flexibele mortel

De openstaande scheur wordt met een flexibele mortel opnieuw gevuld waardoor de de barst of scheur weinig kans heeft om terug te komen. Het middel kan ongeveer 25% krimpt opvangen zonder te scheuren.

Door de scheurtjes in stucwerk 2 maal dicht te zetten wprdt er voorkomen dat de scheurtjes inkrimpen en nog zichtbaar zijn. Als wij maar een keer een scheur repareren zal na het schilderwerk in het zicht blijven.

3. Sauzen / latex spuiten 

Als de muur of plafond met de scheuren eenmaal gerepareerd is dan kan het oppervlakte opnieuw geschilderd worden. Wij kunnen dit opnieuw sauzen of met latex spuiten in de gewenste kleur.

Waardoor scheurt stucwerk?

Stucwerk scheurt vaak door werking vanuit de ondergrond of door zetting van een nieuw woning op de fundering. Een stukadoor kan hier (ondanks gebruik van gaasband) vaak niets aan doen.

Is scheurvorming altijd te herstellen?

Ja, scheurvorming is ten alle tijden te herstellen. Bij glad stucwerk dient na herstel van de scheur de wand of het plafond overgeschilderd te worden. Bij korrelstructuren is herstel ook mogelijk maar zal de hele wand opnieuw gestuct moeten worden.

Is er garantie op scheurvorming bij een stukadoor of schilder?

Nee, er is geen garantie op scheurvorming. Een stukadoor of schilder kan wel worden uitgenodigd om de schade te komen bekijken. Scheurherstel is helaas niet kosteloos.

stukadoor prijzen Amsterdam stucen Haarlem scheuren
gipsplaten naden smeren Amsterdam Aerdenhout Bloemendaal scheuren
latex spuiten stukadoor Amsterdam stucen Haarlem

Stukadoorsbedrijf stucadoorsbedrijf schilder stucwerk sauswerk stukadoor stucadoor pleisteren stucen

Telefoonnummer

020 – 782 5000

E-mailadres

Adres

Nieuw Zeelandweg 5 B17
1045 AL Amsterdam