Scherp geprijsd
25 jaar ervaring
Garantie op stucwerk

Uurtarief stukadoor

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Het uurtarief van een stukadoor is niet een vast gegeven. Dit kan zorgen dat er een onderling tussen de verschillende vakmannen sprake kan zijn van niet onbelangrijke prijsverschillen. Dit is het gemiddelde uurtarief van de verschillende stukadoors.

Type stukadoor:Gemiddelde uurtarief:
Niet Gecertificeerde stukadoorTussen de 15,- &  20,-  euro per uur
Vakman stukadoorTussen de 35,-  & 45,-  euro per uur

uurtarief stukadoor Haarlem stuccen pleisteren

Uurtarief bij stukadoor vaak niet gangbaar

Ondanks het feit dat het perfect mogelijk is om een stukadoor te verzoeken om een uurtarief voor diens diensten in rekening te laten brengen is het zo dat dit niet altijd mogelijk is. Hierdoor wordt er meeste gevallen nog ook steeds voor gekozen om een bepaalde kostprijs per vierkante meter in rekening te brengen of daggeld. Deze prijs is afhankelijk van het type karwei dat moet worden uitgevoerd. Het uitvoeren van een groot makkelijk oppervlak is voordeliger dan vergelijking met het het stuccen van bewerkelijk delen zoals wanden met veel raampartijen of nog bewerkelijkere delen zoals een haard met nissen of het stuccen van een cinewall.

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Prijzen van stucwerk per m2

De prijzen van een stukadoor wordt dus meestal per m2 berekend. De soorten stucwerk die de prijs bepalen zijn met gemiddelde prijzen voor je op een rij gezet:

Dunpleisterwerk (Nieuwbouw behangklaar)Tussen de 10,- en 12 euro/m2
Behangklaar of sausklaar stucwerkTussen de 10,- en 25 euro/m2
SpackspuitwerkTussen de 8,- en 12,- euro/m2
Sierpleisterwerk (Spachtelputz, Granol)Tussen de 16,- en 22,- euro/m2
Plafonds stuccenTussen de 18,- en 22,- euro/m2

tarief stukadoor per uur per m2 Amsterdam

Factoren die de prijs van stucwerk bepalen

Er zijn paar factoren die van invloed zijn op de stukadoor zoals:

  • Wat voor soort stucwerk is gewenst?
  • Wat is de benodigde laagdikte?
  • Hoe complex is het werk? Zijn het grote vlakken of bewerkelijke delen?

Er zij veel verschillende soorten stucwerk mogelijk. Elke techniek of gewenste afwerking heeft zijn prijs. Zo heb je spackspuiten welke bijzonder snel kan worden aangebracht doordat deze afwerking machinaal wordt aangebracht.

Of behangklaar stucwerk waarbij de ondergrond netjes wordt afgewerkt met een laagje pleisterwerk waardoor de muur geschikt om behang aan te brengen of verder af te werken met een dunne pleisterlaag om de wanden en/ of plafonds sausklaar te maken. Ook heb je sierpleister met een decoratieve afwerking wat meer werk vergt en dus duurder is.

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Vragen & Antwoorden:

Is er veel voorwerk nodig voordat het stucwerk kan worden aangebracht?

Het kan flink in prijs verschillen als er niet veel voorwerk is. Zit er behang op de muur? Dienen er nog grote gaten opgevuld te worden? Zijn de afdekraampjes van de stopcontacten al verwijderen en is het binnenwerk (wcd) al losgemaakt? Zie ook onze pagina voorbereiding stukadoor.

Wil je een wand of plafond laten stucen?

Er zit ook prijsverschil om het laten stucen van een wand of plafond. Een plafond is bijvoorbeeld wat duurder dan een wand, omdat het plafondmoeilijker bereikbaar is dan een wand en meer arbeidsintersiever is om boven je hoofd stucwerk aan te brengen.

Hoe groot is het oppervlak dat de stukadoor moet stucen?

Hoe groter het oppervlak is hoe lager de prijs per m2. Het is voor een stukadoor namelijk veel efficiënter om grote oppervlaktes gelijk te stucen dan bijvoorbeeld een kleine kamer met veel trapgat of hoeken.
Naast de prijs is de kwaliteit ook heel belangrijk. Je kunt beter paar euro’s meer betalen en de beste kwaliteit hebben als eindresultaat! Vraag een offerte aan.

stukadoor Heemstede glad stucwerk
Stukadoor Velserbroek badkamer pleisteren
Bloemendaal stukadoor glad pleisterwerk Haarlem Amsterdam