Scherp geprijsd
25 jaar ervaring
Garantie op stucwerk

Spachtelputz

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Als u uw muren wilt vernieuwen met een structuurafwerking, dan is spachtelputz een goede optie. Dit is een soort sierpleister met een korrelstructuur waarmee wij de wanden een unieke uitstraling kunnen geven. Verschillende korrelgroottes en kleuren zijn mogelijk. Wij werken ook vaak buitengevels af met spachtelputz.

Wat is spachtelputz?

Een spachtelputz is een soort sierpleister die bestaat uit kunsthars dat gemengd wordt met marmerkorreltjes. Hierdoor blijft er een korrelstructuur achter op je muur of plafond. Doordat je zelf de korreldikte en kleur kan kiezen, past het mooi in elk soort interieur. De mogelijke korrelgrootte varieert van 0,5 tot 4 millimeter. Hoe groter de korrel, hoe ruwer de uitstraling zal zijn. Het is binnen en buiten toepasbaar.

spachtelputz binnen en buiten Overveen Amsterdam Heemstede Haarlem

Wat zijn de voordelen van spachtelputz?

Het aanbrengen van deze sierpleister is zo populair, omdat het heel wat voordelen heeft. Het is stootvast en het kan heel makkelijk schoon gemaakt worden met een doekje. Doordat je zowel de kleur als de korreldikte bepalen is het een goede optie voor elke interieurstijl. Er hoeft na het aanbrengen van Spachtelputz dan ook niet meer geschilderd te worden. Spachtelputz behoudt ook mooi zijn kleur en kan tegen vocht. Hierdoor kan je ook kiezen om het buiten te laten aanbrengen.

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Spachtelputz aanbrengen: de mogelijkheden

Als u kiest voor spachtelputz dan zij er verschillende mogelijkheden. Dat is ook de reden dat het goed past bij zowel een modern als klassiek interieur. Er zijn paar mogelijkheden zoals kleurrijke spachtelputz of een spachtel waarin glitters zijn verwerkt. Hieronder wat meer uitleg over de soorten spachtelputz:

Kleurrijke spachtelputz

Er wordt vaak gedacht dat sierpleister alleen te verkrijgbaar is in witte kleur. Maar dat is dus niet zo!! Als u kiest voor spachtelputz dan zult u kunnen kiezen uit verschillende kleuren. U kan bijvoorbeeld voor beige kiezen voor meer een soft look, maar ook grijs voor een industrieel interieur. Eigenlijk behoort bijna elke kleur tot de mogelijkheden.

Als u iemand bent die snel iets zat is en als u steeds van veranderingen bent, hebben wij goed nieuws voor u! Spachtelputz verven. Door spachtelputz te verven heeft u snel een nieuwe kleur. Als u juist van een exact 1 kleur houdt dan is spachtelputz ook een keuze voor u, want het product heeft heel lang kleurbehoud.

Spachtelputz met glitter

Als u van glitter en van glamour houdt dan is dit soort sierpleister ook een goede keuze voor u, want spachtelputz is ook verkrijgbaar met glitters. Dit zorgt voor een uniek effect op uw wanden of plafonds. U kunt zelf de kleur en hoeveelheid van de glitters bepalen. Zo kunt u de muren zelf op uw eigen smaak laten maken.

Korrelgrootte kiezen

Zoals het eerder al vermeld werd, kunt u de korrelgrootte zelf bepalen. De korrelgrootte bepaalt vooral hoe ruw de muren eruit zullen zien. Over het algemeen wordt de korreldikte in merendeels van 1,2 tot 1,5 millimeter gekozen. Maar u kunt de korrel ook heel wat fijner of juist grover kiezen.

spachtelputz kleuren stukadoor Amsterdam Haarlem Amersfoort Hoofddorp

Spachtelputz repareren

Een groot voordeel van deze sierpleister is dat u het kan laten repareren als het beschadigd is. Dit is per wand mogelijk. Hierdoor zou u heel veel geld kunnen besparen. Hoewel het product heel stevig en sterk is kan er voorkomen dat er scheuren inkomen. Door deze scheuren te laten repareren, komt de wand er weer helemaal nieuw uit te zien.

De kosten van een reparatie liggen gemiddeld tussen de 18 tot 20 euro/m2. Hoewel de kosten per uur voor de reparatie wat duurder zijn dan die voor het aanbrengen, komt het wel veel goedkoper uit om uw sierpleister te laten repareren. Reparatie duurt namelijk minder langer dan het gehele stucwerk door de hele kamer opnieuw aan te brengen.

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

De kosten van spachtelputz

Het is namelijk zo dat de prijzen per project uiteen lopen, vaak heeft elk project zo zijn bijzonderheden. Maar wij hebben hieronder een gemiddelde overzicht. Zo krijgt u inzicht wat u ongeveer wat u kunt verwachten van de kosten. Voor het aanbrengen van Spachtelputz is het wel noodzakelijk dat de ondergrond goed glad is. Het aanbrengen van een korrelstructuur op een bestaande korrelstructuur is niet mogelijk.

Gewenste afwerking:Kosten Spachtelputz :
Spachtelputz aanbrengen op de wand WIT18 – 20 euro/m2
Spachtelputz aanbrengen op KLEUR20 – 22 euro/m2
Spachtelputz sauzen14 – 16 euro/m2

Voor het beste resultaat moet u bij Deni stukadoor zijn!

Het is niet altijd heel makkelijk om een ervaren stukadoor te vinden. Het zoeken naar een stukadoor kan ook erg frustrerend zijn. Het is zo dat Deni stukadoor al 25 jaar ervaring heeft in deze sector. U kunt altijd vertrouwen op een prachtig resultaat. Met Deni stukadoor creëert u gegarandeerd het interieur van uw dromen! Vraag dan ook direct een offerte aan of neem telefonisch contact met ons op.

Kan spachtelputz worden aangebracht op elke ondergrond?

Nee, voor het aanbrengen van spachtelputz is een gladde strakke afwerking vereist. Dit geldt voor binnen en buitenstucwerk.

Is spachtelputz goed schoon te maken?

Ja, spachtelputz is vrij gemakkelijk schoon te maken met water en allesreiniger. Mocht de vervuiling er niet goed af gaan dan kan er schoongemaakt worden met een speciale spachtelputz reiniger.

buitengevel stucwerk stukadoor Bloemendaal Haarlem Delft
spachtelputz kleuren stukadoor Amsterdam Hoofddorp Leiden Aerdenhout
spachtelputz buiten schuurwerk stuccen Haarlem Bloemendaal Amsterdam Heerhugowaard Alkmaar
Stukadoorsbedrijf stucadoorsbedrijf schilder stucwerk sauswerk stukadoor stucadoor pleisteren stucen

Telefoonnummer

020 – 782 5000

E-mailadres

Adres

Nieuw Zeelandweg 5 B17
1045 AL Amsterdam