Scherp geprijsd
25 jaar ervaring
Garantie op stucwerk

Spachtelputz

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Als je je muren wilt vernieuwen met een structuurafwerking, dan is spachtelputz een goede optie. Dit is een soort sierpleister met een korrelstructuur waarmee wij de wanden een unieke uitstraling kunnen geven. Verschillende korrelgroottes en kleuren zijn mogelijk. Buitengevels werken wij ook vaak af deze sierpleister.

Wat is spachtelputz?

Spachtelputz is een soort sierpleister die bestaat uit kunsthars dat gemengd wordt met marmerkorreltjes. Hierdoor blijft er een korrelstructuur achter op je muur of plafond. Doordat je zelf de korreldikte en kleur kan kiezen, past het mooi in elk soort interieur. De mogelijke korrelgrootte variëert van 0,5 tot 4 millimeter. Hoe groter de korrel, hoe ruwer de uitstraling zal zijn. Spachtelputz is zowel binnen als buiten toepasbaar.

spachtelputz binnen en buiten Overveen Amsterdam Heemstede Haarlem

Wat zijn de voordelen van spachtelputz?

De sierpleister spachtelputz is behoorlijk populair, omdat het heel wat voordelen heeft ten opzichte van andere stucafwerkingen.

  • Het is stootvast,
  • Het kan heel gemakkelijk schoon gemaakt worden met een doekje.
  • Je kunt zelf zowel de kleur als de korreldikte bepalen, wat het een goede optie maakt voor elke interieurstijl.
  • Na het aanbrengen van de sierpleister hoeft er niet meer geschilderd te worden.
  • Spachtelputz behoudt mooi zijn kleur, is kleurvast.
  • Deze sierpleister kan prima tegen vocht en is hierdoor ook geschikt voor buitenmuren.

Voor het aanbrengen van Spachtelputz is het wel noodzakelijk dat de ondergrond goed glad is. Het aanbrengen van een korrelstructuur op een bestaande korrelstructuur is niet mogelijk.

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Spachtelputz aanbrengen: de mogelijkheden

Als je kiest voor spachtelputz dan zijn er verschillende mogelijkheden. Dat is ook de reden dat het goed past bij zowel een modern als een klassiek interieur. Zo zijn er bijvoorbeeld hele kleurrijke varianten, maar bijvoorbeeld ook spachtelputzen waarin glitters zijn verwerkt. Hieronder vertellen we wat meer over de verschillende mogelijkheden.

Kleurrijke spachtelputz

Er wordt vaak gedacht dat sierpleisters alleen verkrijgbaar zijn in een witte kleur, maar dat is zeker niet zo. Als je kiest voor spachtel putz dan heb je de keuze uit een breed spectrum van kleuren. Beige zorgt bijvoorbeeld voor een meer “softe” look en grijze spachtelputz past prima in een industriëel interieur. Eigenlijk behoort bijna elke kleur tot de mogelijkheden.

Als je iemand bent die snel uitgekeken is op een bepaalde kleur of van veranderingen in je interieur houdt, hebben we goed nieuws voor je. Spachtelputz kun je namelijk gewoon overschilderen. Door spachtelputz te verven met latex heb je snel een nieuwe kleur. Als je juist van één specifieke kleur houdt dan is spachtel putz ook een goede keuze, Deze sierpleister heeft namelijk een heel lang kleurbehoud.

spachtelputz kleuren stukadoor Amsterdam Haarlem Amersfoort Hoofddorp

Spachtelputz met glitter

Als je van glitter en van glamour houdt dan kan spachtelputz ook een goede keuze zijn. Spachtelputz is namelijk ook verkrijgbaar met glitters. Dit zorgt voor een uniek effect op je wanden of plafonds. Je kunt zelf de kleur en hoeveelheid van de glitters bepalen. Zo kun je de muren zelf naar je eigen smaak laten maken.

Korrelgrootte kiezen

Zoals het eerder al vermeld werd, kun je de korrelgrootte zelf bepalen. De korrelgrootte bepaalt vooral hoe ruw de muren eruit zullen zien. Over het algemeen wordt voor een korreldikte tussen de 1,2 tot 1,5 millimeter gekozen. Een fijnere of grovere korrel behoort echter ook tot de mogelijkheden.

Spachtelputz repareren

Een groot voordeel van deze sierpleister is ook dat je het kunt laten repareren als het beschadigd is. Dit is per wand mogelijk. Hierdoor zou je heel veel geld kunnen besparen. Hoewel het product heel stevig en sterk is kan het voorkomen dat er scheuren in ontstaan. Door deze scheuren te laten repareren, komt de wand er weer helemaal als nieuw uit te zien.

De kosten van een reparatie liggen gemiddeld tussen de 18 tot 20 euro/m2. Hoewel de kosten per uur voor de reparatie wat duurder zijn dan die voor het aanbrengen, ben je wel een stuk goedkoper uit wanneer je sierpleister laat repareren. Reparatie duurt namelijk minder lang dan het gehele stucwerk door de hele kamer opnieuw aan te brengen.

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Spachtelputz: de prijzen en kosten

Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor het aanbrengen of laten sauzen van spachtelputz. De prijzen per project kunnen uiteen lopen. Vaak heeft elk project namelijk zo zijn bijzonderheden.

Gewenste afwerking:Kosten:
Spachtelputz aanbrengen op de wand WIT18 – 20 euro/m2
Spachtelputz aanbrengen op KLEUR20 – 22 euro/m2
Spachtelputz sauzen14 – 16 euro/m2

Deni Stukadoor: voor een professioneel resultaat

Het is niet altijd heel makkelijk om een ervaren stukadoor te vinden. Het zoeken naar een goede stukadoor kan soms erg frustrerend zijn. Deni Stukadoor heeft meer dan 25 jaar ervaring heeft in deze sector. Je kunt bij ons altijd rekenen op een prachtig eindresultaat. Met Deni stukadoor creëer je gegarandeerd het interieur van je dromen! Vraag binnen twee minuten een geheel vrijblijvende offerte aan of neem telefonisch contact met ons op.

Kan spachtelputz worden aangebracht op elke ondergrond?

Nee, voor het aanbrengen van spachtelputz is een gladde strakke afwerking vereist. Dit geldt voor binnen en buitenstucwerk.

Is spachtelputz goed schoon te maken?

Ja, spachtelputz is vrij gemakkelijk schoon te maken met water en allesreiniger. Mocht de vervuiling er niet goed af gaan, dan kun je het schoonmaken met een speciale spachtel putz reiniger.

buitengevel stucwerk stukadoor Bloemendaal Haarlem Delft
spachtelputz kleuren stukadoor Amsterdam Hoofddorp Leiden Aerdenhout
spachtelputz buiten schuurwerk stuccen Haarlem Bloemendaal Amsterdam Heerhugowaard Alkmaar