Scherp geprijsd
25 jaar ervaring
Garantie op stucwerk

Buitengevel stucwerk

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Waarom buitengevel stucwerk? De buitenmuur van uw woning is verouderd waarbij bakstenen beschadigd kunnen zijn Het voegwerk is deels losgelaten of zelfs de stuclaag laat los en is gescheurd. Hierdoor kunt u vochtproblemen binnenshuis hebben waardoor het opknappen van de gevel noodzakelijk wordt. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat u een mooie strakke witte uitstraling wenst.

Al met al genoeg verschillende redenen om een buitengevel te laten stukadoren. Om een buitengevel te laten stucen dient er een per project een plan van aanpak gemaakt te worden. Dit te bepalen welke materialen er gebruikt kunnen worden voor een kwalitatief waterdicht eindresultaat. Er zijn vaak 3 opties, een schuurpleister, spachtelputz of het schilderen van uw gevel.

Stukadoor buitengevel Haarlem Amsterdam pleisterwerk

Mogelijkheden buitengevel stucen

Er zijn diverse mogelijkheden om uw buitengevel af te laten werken. Dit is afhankelijk van uw wensen:

  • Kalk/ cementgebonden schuurpleister met een lichte zandkorrel. Deze stuclaag is wit of lichtgrijs en wordt geschuurd door de stukadoor. Als deze stuclaag de eindafwerking is verkleurd deze bij regen en krijgt zijn kleur weer terug als het droog is buiten. De stuclaag is bestand tegen vocht en is waterdicht.
  • Kalk/ cementgebonden stuclaag in combinatie met een buitenkwaliteit latex. De latex kan op kleur gemengd worden en is naderhand goed schoon te maken.
  • Spachtelputz/ sierpleister, een korrelafwerking welke in verschillende korrelgroottes verkrijgbaar is. Er kan een keuze gemaakt worden tussen 0,8 mm, 1,2 mm en 1,6 mm korrelgroote. Spachtelputz kan net als een buitenlatex in de gewenste kleur worden gemengd.

Het is ook mogelijk een verdikte gestucte plint aan te brengen aan de onderkant van het buitengevel stucwerk. Dit geeft een chique en robuuste uitstraling. 

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Buitengevel stucwerk op vuil metselwerk

Bij het stucen van verouderde bakstenen gevels dient er onderzocht te worden of de gevel veel aanslag vuil of verontreinigingen bevat. Hierdoor kan het nodig zijn dat de gevel op voorhand gereinigd dient te worden. Buiten stucwerk kan namelijk alleen een goede hechting krijgen op een schone ondergrond. Het schoonmaken van de gevel wordt vaak gedaan met een hoge druk spuit. Loszittende voegen worden verwijderd en grote gaten opgevuld met een cementgebonden mortel.

Als er scheuren in het metselwerk zitten worden en gaasmatten aangebracht als wapening ter voorkoming van nieuwe scheuren. Na het voorbereiden is het tijd om de voorstrijk aan te brengen om het laatste achtergebleven stof en vuil te fixeren. Dit om een goede hechting van de cementgebonden onderlaag te krijgen. Om de ramen en deuren worden hoekprofielen of stucstops aangebracht van kunststof of roestvrij staal. Als de gevel tot aan de grond rijkt dient er vaak tot 20cm onder de grond te stucen om optrekkend vocht te voorkomen.

Mep-it schuurwerk buitengevel stucwerk Velserbroek Bloemendaal Amsterdam

Stucen op schoon metselwerk

Het stucen op een nieuw gemetselde gevel is wat makkelijker dan een bestaande vervuilde gevel. Er kan namelijk direct worden gestart met het aanbrengen van profielen en stucstops. De cementgebonden raaplaag kan daarna worden aangebracht om de voegen te dichten en een vlakke ondergrond te creëren voor de gewenste eindafwerking. Het voorstrijken van schoon metselwerk is dan ook niet nodig.

Buitengevelstucwerk op oud stucwerk

Voordat het opnieuw stucen van een gevel gedaan kan worden waar al eerder stucwerk op is aangebracht, welke verouderd, gescheurd, poedert of loslaat op verschillende plekken dient er vaak eerst de oude stuclaag verwijderd te worden. De stukadoor zal dan de stuclaag verwijderen en het vuil afvoeren. Nadat het oude stucwerk verwijderd is kan er gestart worden met voorstrijken van de gevel voor een correcte hechting. Na het aanbrengen van de profielen bij ramen en deuren kan er worden gestart met het aanbrengen van de onderlaag waarin een gitex gaaslaag tegen scheurvorming is verwerkt waarna de eindafwerking kan worden aangebracht.

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Stucen op isolatie

Doordat de klimaatproblematiek van tegenwoordig steed een grotere rol spelen denken mensen vaak aan het verduurzamen van hun woning om minder energie te gebruiken wat resulteert in een lagere energie rekening. Vaak wordt er als eerst gedacht aan het aanbrengen van zonnepanelen of het laten aanbrengen van spouwmuur isolatie. 

Wat een veel hoger rendement oplevert is het isoleren van de buitengevel zodat de warmte binnen blijft. Het isoleren gebeurd met polystreen, een soort piepschuim welke vaak direct op de gevel kan worden verlijmd en indien nodig in de gevel worden verankerd. De isolatie platen zijn in verschillende diktes te verkrijgen afhankelijk van de gewenste RC isolatie waarde.

Nadat de platen zijn aangebracht worden er eerst hoeklijnen en stucstops aangebracht langs ramen en deuren waarna de cementgebonden onderlaag aangebracht waarin gitex wapeningsgaas wordt verwerkt tegen thermische verschillen in de ondergrond. Wanneer de onderlaag is aangebracht kan de eindafwerking worden gestuct.

Prijzen buitengevels stucen

De kosten om een buitenmuur lopen erg uiteen en zijn afhankelijk van de huidige ondergrond en afwerking op basis van uw wensen. Prijzen voor buitenwerk liggen altijd hoger aangezien de gebruikte materialen waterbestendig moeten zijn wat een hogere kwaliteit vereist dan binnen stucwerk. De meterprijzen lopen uiteen vanaf 60 euro/m2 voor een enkele stuclaag zonder isolatie tot 100 euro/m2 voor een compleet pakket met isolatie en een stuc of schilderlaag op kleur. Kijk ook een op de website van de belastingdienst of er onder 9% Btw gestuct kan worden.

Wilt u de buitenkant van uw woning laten stucen? Dan bent u bij Deni Stukadoors aan het juiste adres! Vraag een offerte aan voor advies en prijzen.

Kan stucwerk direct worden aangebracht op metselwerk

Ja, zolang het metselwerk schoon is kan er direct worden gestart met stucen. Bij vervuilde gevels zullen deze eerst met een hogedrukreiniger moeten worden schoongemaakt.

Wat voor materiaal wordt er gebruikt voor buitenstucwerk?

Afhankelijk van de ondergrond kunnen wij de keuze maken tussen een kalk/ cementgebonden onderlaag voor minerale ondergronden of een cementgebonden hechtpleister voor isolatie platen of bestaand stucwerk.

Wat zijn de prijzen van buitengevel stucwerk?

De prijzen voor het stucen van een buitengevel beginnen vanaf 60 euro/m2 en kunnen oplopen tot boven de 100 euro/m2. De huidige ondergrond en de gewenste eindafwerking bepalen de uiteindelijke m2 prijs.

Is buitenstucwerk bestand tegen water en regen?

Ja, buitenstucwerk is bestand tegen water. Het ene product zal water opnemen en afgeven en een ander product zorg ervoor dat de gevel geheel waterafstotend is.

Is het altijd nodig de gevel meteen te isoleren?

Nee, dit is een keuze. De woning kan al van binnenuit of in de spouwmuren geïsoleerd zijn. Dit betekend dat het isoleren van de buitengevel dan niet meer nodig is. Is de woning helemaal niet geïsoleerd dan raden wij aan buitengevel isolatie aan te laten brengen alvorens de gevel te gaan stucen.

spachtelputz buiten schuurwerk stuccen Haarlem Bloemendaal Amsterdam Heerhugowaard Alkmaar
Stukadoorsbedrijf stucadoorsbedrijf schilder stucwerk sauswerk stukadoor stucadoor pleisteren stucen

Telefoonnummer

020 – 782 5000

E-mailadres

Adres

Nieuw Zeelandweg 5 B17
1045 AL Amsterdam