Scherp geprijsd
25 jaar ervaring
Garantie op stucwerk

Plafondplinten en Lijsten

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Iedereen weet wel iets te vertellen over plafondplinten en lijsten. De meeste mensen weten wel hoe de prachtige plafond sierlijsten, ornamenten of de platte plafondplinten er uit kunnen zien. Deze zijn vaak te zien aan de plafonds en muren in een oud grachtenpand zoals in Amsterdam.

Deze karakteristieke elementen van gips voor op een plafond of muur kunnen nu ook bij u thuis geplaatst of gestuct worden! Plafondlijsten die ook wel kooflijsten of hoeklijsten worden genoemd overbruggen de overgang tussen plafond en de muren en zorgen voor een zeer luxe uitstraling.

Maar ook worden sierlijsten of plinten vaak toegepast om interieurstijlen extra te accentueren en te zorgen voor een extra twist.

platte plafondplinten, joodse plint Amsterdam nieuwbouw Haarlem

Plafondplinten en lijsten laten plaatsen

Plafondlijsten zijn een van de meest voorkomende lijsten die tegenwoordig geplaatst worden door een stukadoor. Het laten aanbrengen van dit lijstwerk kost tijd en is een nauwkeurig werkje.

Onze stukadoors maken eerst de ondergronden vlak en glad, zodat plafondlijsten, perk lijsten of stucornamenten gemakkelijk gesteld en geplakt kunnen worden. Want het is niet de bedoeling dat ze zullen breken, omdat de ondergrond niet vlak genoeg is.

Als de ondergrond niet vlak genoeg is zullen de lijsten met het aandrukken op de ondergrond breken. Hierdoor heeft u weer heel veel reparatie werk wat nog meer tijd en geld zal kosten. Tenslotte wil de stukadoor niets anders dan het stucwerk glad en vlak opleveren aan een klant.

Dit is helemaal een vereiste als u weet dat na het stucen van een woonkamer er achteraf nog plafondlijsten, plafondplinten of ornamenten geplaatst moeten worden.

Er is in Nederland een specialist in het gieten en ontwerpen van sierlijsten en ornamenten. Mocht een klant op zoek zijn naar een speciale lijst dan kan Het Schippertje veel voor u betekenen.

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Platte Plafondplinten

Een platte plafondplint geeft net even dat beetje extra aan een plafond in uw woonkamer of zelfs aan uw badkamer. Een plint van gips die strak langs de randen van het gehele plafond worden geplaatst worden door de stukadoor met de hand aangebracht.

Door het aanbrengen van een stucstop profiel van 3mm, 6mm of zelfs 1cm kan de dikte van de plint bepaald worden. De afstand van de plint vanuit de wanden is vaak spaanbreedte van +/- 12,5 cm is.  Maar andere breedtes zijn ook mogelijk en kunnen aangepast worden op basis van de wensen. Daarnaast is ook mogelijk een dubbele plint te kiezen of met stucstops vlakken in de wanden of plafonds te laten maken.

Platte plafondplinten worden tegenwoordig ook veel aangebracht op plafonds in nieuwbouwwoningen. Maar vaak is er wel de vraag of de platte plafondplinten niet naar beneden zullen vallen door de zetting van de woningen de eerste 5 jaar. Maar dit kan eigenlijk nooit gebeuren aangezien een platte plint alleen op het plafond wordt aangebracht. Sierlijsten zijn niet aan te raden de eerste 5 jaar na oplevering van een nieuwbouwwoning. Hierna kunnen deze wel geplaatst worden zonder kans op schade.

Prijzen sierlijsten, ornamenten en platte plafondplinten

Bent u benieuwd naar de prijzen van sierlijsten ornamenten dan dienen wij te weten wat de exacte wensen zijn hierin. De prijzen worden gebaseerd op het soort sierlijst of ornament. Maar soms is het ook nodig eerst de wanden en plafonds een nieuwe gladde stuclaag te geven om als goede vlakke ondergrond te dienen voor het aanbrengen van de lijsten of ornamenten.

De prijzen van het aanbrengen van een platte plafondplint zijn wel af te geven, zie hieronder de tabel met wat opties:

Platte plafondplint 6mm hoog +/- 12,5 cm breed16 euro per strekkende meter*
Platte plafondplint 1 cm hoog en 15 cm breed18 euro per strekkende meter*
Dubbele platte plafondplint30 euro per strekkende meter*
Vlakken in het plafond of wanden makenprijs op aanvraag afhankelijk van de wensen

*De prijzen zijn ex. BTW.

Gratis offerte aanvragen!

Wilt u uw kosten weten? Dan zou ik u aanraden om een gratis offerte aan te vragen! U krijgt z.s.m. een reactie van ons.

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Waarvoor worden platte plafondplinten of Amsterdamse plinten gebruikt?

Plinten worden het vaakst toegepast langs de randen van de plafonds, dit noemen wij ook wel een joodse plint. Ook kan er een plint worden gemaakt als vloerplint waarbij de “plint” naar binnen valt en het stucwerk uitsteekt.

Waarom zijn sierlijsten zo duur?

Sierlijsten zijn gemaakt van gips en worden doormiddel van een mal gemaakt. Dit is erg arbeidsintensief. Het aanbrengen van sierlijsten geeft ook het nodige werk aangezien de lijsten ondersteund en aan elkaar aangeheelt moeten worden.

Kunnen plinten en sierlijsten worden aangebracht op korrelige ondergronden?

Nee, het is niet mogelijk op korrelige ondergronden plinten of sierlijsten aan te brengen. De wanden of plafonds dienen eerst glad gestuct te worden voor een goede hechting.

plafondplinten Amsterdamse plint plat
Renovatie stucwerk glad pleisterwerk sausklaar Amsterdam Haarlem Bloemendaal sierlijst
Stukadoorsbedrijf stucadoorsbedrijf schilder stucwerk sauswerk stukadoor stucadoor pleisteren stucen

Telefoonnummer

020 – 782 5000

E-mailadres

Adres

Nieuw Zeelandweg 5 B17
1045 AL Amsterdam