Scherp geprijsd
25 jaar ervaring
Garantie op stucwerk

Wanden en plafonds sauzen

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Wilt u de wanden en plafonds van uw nieuwbouwwoning of bestaande woning opnieuw laten schilderen? Omdat deze in de loop van de tijd zijn verkleurt of nicotine aanslag hebben gekregen?

Het opnieuw sauzen van uw  wanden of plafonds is niet zo een makkelijke klus. Onder het sauzen van wanden verstaat men het verven met de hand van de muren met een matte of glanzende latex verf.

Deze als doel heeft het stucwerk te beschermen en daarnaast te zorgen om een mooi  gekleurd egaal resultaat te  krijgen.

sauzen kleuren latex wanden en plafonds amsterdam

Wat kost het om te laten schilderen?

Natuurlijk kunt u zelf een poging wagen om zelf te gaan sauzen. Vaak zien wij als klanten zelf sauzen er veel banen en strepen in het schilderwerk zitten. Daarom kunt u beter de klus uitbesteden aan een vak schilder voor redelijke prijs.

Een schilder zorgt er namelijk oor dat het sauswerk perfect word afgeleverd zonder dat u er omkijken naar heeft.

Als een schilder grotere oppervlaktes moet schilderen zal de m2 prijs uiteraard lager zijn dan bijwitten of kleuren van kleinere stukjes.

Bij kleinere werken kan een schilder een uurtarief berekenen in plaats van een m2 prijs. U kunt rekening houden met de gemiddelde prijzen zoals hieronder vermeld.

  • Gemiddelde prijs latex spuitwerk: 8,- tot aan 12,- euro per m2*
  • Gemiddelde prijs sauzen ( met een verfrol): 10,- tot aan de 14,- euro per m2*

*Prijzen zijn ex. BTW.

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Wanden en plafonds glad stuccen en daarna sauzen

Als u structuur op uw wanden heeft of behang en u wilt uw muren graag glad afgewerkt hebben dan is het verstandig om eerst onze stukadoors in te huren om deze glad te laten stuccen. Onze stukadoors kunnen ervoor zorgen dat u weer gladde muren krijgt door het aanbrengen van een nieuwe gladde stuclaag.

Na het stuccen dienen de wanden of plafonds te drogen waarna er gesausd kan gaan worden.

Wanden worden vaak alleen gesausd als latex spuitwerk niet mogelijk is. Vaak is latex spuiten niet mogelijk bij veel kleurwensen in 1 ruimte.

Een nieuwe wandafwerking kan ervoor zorgen dat uw huis aan de binnenkant weer helemaal opknapt. De waarden van uw woning zal stijgen en uw interieur ziet er weer super strak uit.

Wilt u alleen een opknapbeurt? Dan is het repareren van de ondergrond en het sauzen vaak genoeg.

Muren laten latex spuiten is vaak goedkoper

Zijn uw muren in uw woning toe aan een nieuwe kleur? Dan kunt u ook kiezen om uw muren te laten spuiten met een latexverf.

Als u uw muren laat spuiten door een latexspuiter is niet alleen het eindresultaat vele malen mooier en strakker maar ook bent u goedkoper uit per m2 dan traditioneel schilderwerk met de hand. Let wel op dat het per project verschillend is welke manier van schilderen het beste bij u wensen aansluit.

Schilderwerken of spuitwerken van hoge kwaliteit laat uw gewoon over aan een vakspecialist. Zo weet u zeker dat u het eindresultaat krijgt wat u graag wilt en hoeft u geen zorgen te maken over oneffenheden of banen en strepen in uw wanden en plafonds.

De kosten van muren spuiten is afhankelijk van de grote muren en hoeveelheid kleuren die u wilt laten spuiten. Dit zijn gemiddelde prijzen van muren spuiten:

Muren spuiten met ..Gemiddelde kosten inclusief materiaal
Muren/ plafonds spuiten met latexverf in kleurVanaf 10,- tot 14,- euro
Muren/ plafonds spuiten met latexverf witVanaf 8,- tot 10,- euro

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Onderschat het zelf sauzen van uw wanden niet!

Wanden en plafonds sauzen wordt nog weleens onderschat. De schilderklus is best wel intensief en tijdrovend. Voor het sauswerk is ervaring en goed materiaal belangrijk. Zo gaat de klus in een keer goed.

De kosten voor het laten uitbesteden van sauswerk liggen tussen de 10,- en de 14,- euro/m2. U kunt het sauzen – of witten- van de muren zelf doen, maar u kunt het ook voordelig laten uitbesteden.

Het scheelt u een hoop werk en daarnaast weet u honderd procent zeker dat het werk netjes en goed is. En stelt u voor dat er toch iets niet goed is kunt u nog altijd weer contact opnemen met ons, U heeft het werk immers uitbesteed.

Onze schilders nemen alle zorgen voor u uit handen. Dit betekend dat u met een gerust hart het werk aan ons kan toevertrouwen. Geen oppervlakte is te klein of te groot voor ons!

Voor het schilderwerk zijn verschillende mogelijkheden. Zo kunt u ervoor kiezen om de muur te laten sauzen of te laten spuiten. Wellicht voelt u de bui al hangen; sauzen is een stuk intensiever en dus duurder dan spuitwerk. Bij spuitwerk komt er meestal geen roller aan te pas. De verf zit daarnaast een stuk sneller op de muren dan bij sauswerk wat dan ook weer een lagere prijs met zich meebrengt.

Sauswerk in nieuwbouwwoning

In de meeste nieuwbouwwoningen worden de wanden behang klaar opgeleverd. Dit is vaak niet voldoende om over te schilderen. De wanden moeten dan eerst nog met een dunne laag gestuct worden. Dan kan er een verflaag overheen worden aangebracht.

De betonnen muren en de gibo tussenwanden zijn niet egaal genoeg. Dus mocht u een nieuwbouwwoning hebben: eerst uw nieuwbouw woning laten stucen! Hierna kan de verf aangebracht worden. Wij adviseren u om voor latex spuitwerk te gaan. In een nieuwbouwwoning staat vaak alles nog leeg, de uitgelezen kans om de verf met een latexspuit op uw muren aan te brengen. Een goedkope oplossing voor het beste resultaat.

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Strakke muren als eindresultaat!

Sauzen betekent letterlijk muren met een laag latex schilderen. Dit kunnen wij voor u verzorgen. Het is wel noodzakelijk dat er geen oneffenheden in uw muren aanwezig zijn. Want zelfs als de gaten geplamuurd worden dan nog blijven deze plekken vaak nog zichtbaar.

Vaak wordt er heel simpel over schilderen gedacht. Als u een schitterend resultaat wenst dan zijn voorbereidingshandelingen meer dan noodzakelijk om u een strak resultaat te garanderen.

Is uw interesse gewekt? Vraag dan een offerte bij ons aan.

Wat kost sauzen gemiddeld per m2?

Sauzen in 1 kleur kost gemiddeld tussen de 10,- en 12,- euro ex. Btw 9 of 21%. Sauzen in meerdere kleuren kost gemiddeld tussen de 12,- en 14,- euro ex. Btw.

Kunnen jullie ook losse vlakken maken op kleur?

Ja, het is bij ons mogelijk losse vlakken op kleur te laten sauzen. Wij plakken het gewenste figuur af op de wand en brengen de kleur aan.

Is sauzen mooier dan latex spuiten?

Nee, sauzen van wanden of plafonds ten opzichte van latex spuiten is net zo mooi. Bij veel kleurgebruik in de woning of pand is het vaak rendabeler om te sauzen.

Is sauswerk zonder banen en strepen?

Ja, een vakkundige schilder levert zijn sauswerk op zonder banen en strepen.

Hoelang duurt het om de wanden en plafonds van een hele woning te sauzen?

Gemiddeld is de doorlooptijd van een gehele woning sauzen 1 week.

glad stucwerk
glad stucwerk bestaande bouw stuccen pleisteren
glad stucwerk stukadoor Amsterdam scheuren Haarlem Amersfoort

Stukadoorsbedrijf stucadoorsbedrijf schilder stucwerk sauswerk stukadoor stucadoor pleisteren stucen

Telefoonnummer

020 – 782 5000

E-mailadres

Adres

Nieuw Zeelandweg 5 B17
1045 AL Amsterdam