Scherp geprijsd
25 jaar ervaring
Garantie op stucwerk

Kosten stukadoor & stukadoor prijzen per m2

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Bent u benieuwd naar stukadoor prijzen of de prijzen voor verschillende soorten stucwerk? Op deze pagina proberen we een antwoord te geven op de vraag waarom de prijzen van een stukadoor behoorlijk kunnen verschillen en wat in 2024 de gemiddelde prijzen van verschillende soorten stucwerk zijn.

Kosten stukadoor prijzen stucwerk

Gemiddelde stukadoor prijzen in 2024

Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende stucafwerkingen en de bijbehorende gemiddelde stukadoor prijzen per vierkante meter.

Als u niet weet hoe u het aantal vierkante meters kunt berekenen, kijk dan op onze pagina vierkante meters berekenen.

Gemiddelde m2 prijzen voor stucwerk in 2024

Behang klaar stucwerk tot 1 cm10,-  tot 14,- euro/m2
Sausklaar stucwerk (glad stucwerk)10,-  tot 20,- euro/m2
Dunpleisterwerk saus klaar tot 3 mm10,- tot 15,- euro/m2
Raapwerk saus klaar  tot 3 cm16,- tot 25,- euro/m2
Plafond stucen saus klaar16,- tot 25,- euro/m2
Gipsplaten stucen16,- tot 18,- euro/m2
Giplaten naden vullen en schroefgaten dichten10,- tot 12,- euro/m2
Sierpleister (korrelafwerking)16,- tot 22,- euro/m2
Spackspuitwerk (korrel spuitwerk)8,- tot 12,- euro/m2
Spachtelputz16,- to 22,- euro/m2
Schuurwerk (vlammen met korrel)18,- tot 22,- euro/m2
Buiten gevel stucwerk zonder isolatie60,- tot 80,- euro/m2
Buitengevel stucwerk met isolatie80,- tot 100,- euro/m2
Buitengevel stucwerk met eindafwerking spachtelputz75,- tot 95,- euro/m2
Decoratief stucwerk: Pandomo, Oikos, betonlook40,- tot 80,- euro/m2
Betoncire100,- tot 160,- euro/m2

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Waarom zit er zoveel verschil in stukadoor prijzen?

De kosten van een stukadoor kunnen erg variëren. Voor uw bestaande woning of nieuwbouwwoning kan er veel verschil in de prijs zitten. Prijzen van stukadoorswerk lopen enorm uiteen afhankelijk van de huidige ondergronden, de benodigde dikte van de stuclaag en de gewenste eindafwerking. Ook kunnen de gekozen materialen behoorlijk verschillen qua prijs. Dat wil overigens niet zeggen dat een duurdere afwerking altijd een betere afwerking is. Smaak speelt uiteraard ook een rol.

Meer vierkante meters stucen is goedkoper

Daarnaast kan er een behoorlijk prijsverschil zijn tussen het stucen van uw hele huis of het alleen laten stucen van een badkamer of woonkamer. Over het algemeen geldt: hoe meer vierkante meters er gestuct moeten worden, hoe lager de prijs per vierkante meter zal uitvallen.

Onze klanten/opdrachtgevers kunnen op basis van onze adviezen vaak zelf de keuze maken welke materialen er gebruikt zullen worden. Bijvoorbeeld wanneer een tegelzetter graag een kalk/ cementgebonden onderlaag wenst voor het aanbrengen van zijn tegelwerk. Wilt u wat ideeën opdoen over de verschillende afwerkingen van stucwerk? Lees dan verder of neem een kijkje op ons Instagram account voor inspiratie.

Verschillende soorten stucwerk en hun gemiddelde prijs

Er zijn aantal stucwerken die veel gevraagd zijn:

Glad stucwerk / Sausklaar stucwerk

Glad stucwerk, ook wel sausklaar stucwerk genoemd heeft als eindresulaat een gladde afwerking, zodat u hierna uw wanden in de gewenste kleur kunt schilderen. Dit type stucwerk past goed in een modern interieur. De gemiddelde kosten van glad stucwerk zijn € 10,- tot € 20,- per m2.

Spack spuiten

Spackspuitwerk is een goedkope en populaire structuur afwerking die met behulp van een spuitmachine wordt aangebracht. Spack spuitwerk kan relatief snel worden aangebracht, maar heeft als nadeel dat echt alles in de ruimte moet worden afgedekt vanwege de spuitnevel. De gemiddelde kosten van spackspuitwerk liggen tussen de € 8,- en € 12,- per m2.

Spachtelputz stucwerk

Spachtelputz is de meest gebruikte sierpleister. Spachtelputz is kras- en stootvast en kent een fijne tot grove korrelstructuur. U kunt zelf aangeven hoe groot de korrels dienen te zijn en welke kleur gewenst is. De gemiddelde kosten van spachtelputz zijn € 16,- tot € 22,- per m2.

Plafond stucwerk

Er wordt een laag gips op het plafond aangebracht om deze schilderklaar te maken. De gemiddelde kosten voor het stucen van een plafond liggen tussen de € 16,- en € 25,- per m2.

Prijsverschil muren en plafond stucen?

De prijs voor het stucen van muren verschilt van de vierkante meter prijs voor het stucen van plafonds. Het laten stucen van een plafond is meestal duurder dan het laten stucen van muren. Dit komt omdat het stucen van een plafond voor een stukadoor een stuk zwaarder is. Hij werkt dan namelijk ‘boven zijn macht’.

Het laten stucen van plafond kost gemiddeld € 16,- tot € 25,- per m2. Voor het laten stucen van een muur ligt de prijs tussen de € 10,- en € 20,- per m2.

Prijsverschil tussen spuitwerk en glad stucwerk?

Spuitwerk, zoals spackspuiten, is over het algemeen goedkoper dan glad stucwerk. Spuitwerk is echter niet voor alle ondergronden geschikt. Wat zijn de verschillen tussen deze stucafwerkingen?

Glad stucwerk (handmatig of machinaal aangebracht)

  • Is geschikt voor alle soorten wanden en plafonds zolang deze pleisterdragers zijn. Glad stucwerk is geschikt als eindafwerking om te sauzen maar ook als onderlaag voor eventuele betonlooks, behang of tegelwerk.
  • Zowel geschikt voor binnen als buiten. Hou er wel rekening mee dat stucwerk buiten vaak een lichte korrel heeft.
  • De staat van je muur bepaalt of de stuclaag dik of dun aangebracht moet worden.
  • Gebruik van materialen met verschillende eigenschappen zoals voor natte ruimtes kunnen gebruikt worden.

Spuitwerk en spachtelputz:

  • Is alleen aan te brengen op een zo goed als egale muur.
  • Spuitwerk is geschikt voor binnen en spachtelputz is zowel voor binnen- als buitenmuren geschikt.
  • Dun laagje van enkele millimeters, waarbij de onderlaag bescherming biedt voor de eindlaag.
  • Veel mogelijkheden qua kleuren en er zijn verschillende korrelgroottes mogelijk.

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Een voorbeeld van de kosten van het stucen van een volledige woning:

Ruimte:Gem. m2:Gem. prijs per m2:Totaal:
Wanden woonkamer78m2€ 16,-€ 1248,-
Plafond woonkamer50m2€ 18,-€ 900,-
Wanden hal bg en 1e20m2€ 16,-€ 320,-
Plafond hal bg en 1e8m2€ 18,-€ 144,-
Wanden slaapkamers 3x80m2€ 16,-€ 1280,-
Plafonds slaapkamers 3x46m2€ 18,-€ 828,-
Wanden zolder35m2€ 16,-€ 560,-
Totaalprijs:213m2 wanden/ 104m2 plafonds5280,- euro ex. BTW 9%

Voor een juiste prijsopgave kunt u ons de wensen, plattegronden van uw woning en wat foto’s naar ons doormailen om een offerte te ontvangen. Dit kan via ons offerte formulier.

Stukadoor prijzen: 9% of 21% BTW?

Voor het stucen van woningen ouder dan 2 jaar moet een stukadoor 9% Btw in rekening brengen. Dit Btw-tarief geldt in dit geval ook voor de voorbereidende werkzaamheden, voorbehandelingen en gebruikte materialen.

Werkzaamheden die te ver afstaan van het stukadoorswerk, zoals het plaatsen van gipswanden of het aanbrengen van tegels op wanden vallen onder het 21%-tarief.

Voor het stucen van nieuwbouwwoningen of woningen jonger dan twee jaar geldt een Btw-tarief van 21%.

Om te controleren of uw woning of pand onder het lage Btw-tarief valt kunt u de Basisregistraties Adressen en Gebouwen raadplegen op de website van het Kadaster.

Wat zijn de stukadoor prijzen per m2 in 2024?

De gemiddelde prijs per m2 voor stucwerk van wanden en plafonds ligt in 2024 tussen de € 10,- en € 25,- euro. Let wel op dat de kosten per afwerking enorm kunnen verschillen. Ook is het stucen van plafonds, duurder dan het stucen van wanden. De vierkante meterprijzen zijn in 2024 verhoogd doordat de materiaalkosten minimaal 15% zijn gestegen ten opzichte van afgelopen jaar.

Wat kost een stukadoor?

De kosten van een stukadoor zijn enorm variabel. Zijn er grote oppervlaktes te stucen of is het klein en tijdrovend stucwerk? De laagdikte is ook een grote factor voor de kosten. Hoe dikker het stucwerk hoe hoger de prijs per m2. Verder heeft keuze voor de gewenste afwerking invloed op de prijs. De vierkante meter prijzen (prijs per m2) beginnen vanaf € 10,- en kunnen oplopen naar meer dan € 100,- per m2 voor decoratief werk of buitenwerk.

Kosten glad stucwerk sausklaar prijzen stukadoor
glad pleisterwerk stukadoor kosten prijzen per me