Scherp geprijsd
25 jaar ervaring
Garantie op stucwerk

Wat is een stukadoor

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Een stukadoor is een vakman welke afwerklagen op wanden, plafonds en buitengevels kan aanbrengen. Stukadoor zijn is een beroep waarbij ervaring de sleutel is voor vakkundig stucwerk. Voor het aanbrengen van stucwerk wordt gedaan met gips- , cement- of kunsthars gebonden mortels. Gladde afwerkingen maar ook structuur afwerkingen of bijzonder stucwerk zoals betoncire behoren hier tot de mogelijkheden. Gipsmortels kunnen met de hand maar tegenwoordig ook met een machine worden aangebracht. Dit is allemaal afhankelijk van de grootte van de klus.

glad stucwerk stukadoor nieuwbouw prijzen

Hoe gaat hij of zij te werk?

De stukadoor gebruikt allerlei verschillende gereedschappen/materialen tijdens zijn of haar werkzaamheden. De stukadoor legt specie neer op het raapboord, doormiddel van een stukadoorstroffel. Vervolgens gaat de stukadoor de gipsspecie of pleisterspecie op de muren aanbrengen met de hulp van een houten of metalen spaan. Daarna kunnen de muren gladgestreken worden met de rei. Deze zorgt ervoor dat de wanden of plafonds mooi uitgevlakt en waterpas gemaakt kunnen worden. Daarnaast kan de stukadoor ook machinaal stucwerk aanbrengen in gebouwen. Zeker op grote oppervlaktes is deze rendabel. Hiervoor wordt een gipsmachine of een dunpleisterpomp gebruikt. Vaak is dit de beste optie in nieuwbouwwoningen. In de oude woningen wordt er wel nog veel handmatig gewerkt. De kleine herstelwerkzaamheden worden ook nog vaak handmatig gedaan.

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Een goede stukadoor is een vakman

Een goed stuccer is een echte vakman. Hij of zij is degene die ervoor moet zorgen dat de woningen prefect uitzien na het aanbrengen van stucwerk. Daarom is het dan ook gewaardeerd werk, onze klanten worden blij van het werk. De wanden en plafonds worden door een stukadoor bewerkt op een professionele manier. De stuc moet goed aangebracht worden. Maar wat verstaan we onder goed? Dat is als de stuc niet loslaat van de muren en plafonds en alle hoeken inwendig of uitwendig er strak uitzien. Met andere woorden moet het stucwerk er aantrekkelijk uitzien, zodat het na het schilderen van de gewenste afwerking zoals latex spuiten alles er als 1 geheel uitziet.

De stukadoor moet zich voorbereiden, daarom moet die goed inzicht hebben op de kwaliteit van de muren. Bij Deni stukadoor is het dus altijd te vertrouwen, want veel van onze medewerkers hebben al meer dan 25 jaar ervaring. Natuurlijk is er ook een grote rol van de klanten of opdrachtgevers. Een stukadoor hoort goed te luisteren naar deze wensen en vervolgens adviseren wat de beste is en beste kan zijn.

Oud stucwerk is restaureren een moeilijke klus. Als het nieuwe pleisterwerk gedroogd is moet dit zelfde uitzien als het oude pleisterwerk dat daar al rondom aanwezig is. Een stukadoor is een vakman en wordt over het algemeen steeds beter in het vak met de jaren. Een stukadoor leert veel tijdens het werk door veel technische en esthetische aspecten die bij dit werk voorkomen.

Stukadoor Amsterdam Haarlem Heemstede

Welke gereedschappen worden er gebruikt?

 • Vloerplakspaan of pleisterspaan spakmes
 • Plastic of metalen schuurbord
 • Stukadoorstroffel
 • Poleerijzer
 • Houten spaan
 • Raapspaan
 • Spackmes
 • Rei
 • Ladder, trap, bouwsteiger
 • Mortelmixer, speciekuip
 • Bouwlamp

Is het mogelijk een stukadoor voor 1 dag in te huren?

Ja, een stukadoor kost bij ons 350,- euro per dag zonder materiaalkosten. Hij kan tot 25m2 stucwerk uitvoeren op een dag.

Nemen jullie ook werkzaamheden aan op een uurtarief?

Het is bij ons mogelijk een stukadoor per uur in te schakelen. Hou rekening met 40- 45 euro per uur zonder materiaal. Er wordt dan wel minimaal 4 uur per dag in rekening gebracht.

Hebben jullie stukadoors VCA?

Ja, onze stukadoors zijn gecertificeerd met een VCA certificaat. (Veiligheid, gezondheid en milieu) Daarnaast wordt er gewerkt volgens de Arbo regels.

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Stukadoorsbedrijf stucadoorsbedrijf schilder stucwerk sauswerk stukadoor stucadoor pleisteren stucen

Telefoonnummer

020 – 782 5000

E-mailadres

Adres

Nieuw Zeelandweg 5 B17
1045 AL Amsterdam